Yatırımını altın üzerinden yapanlar dikkat! Uzman isimden düşüş uyarısı geldi

Bugün Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalarda yatırım yapan vatandaşlar için düşüş uyarısı verilerek alım fırsatına işaret edildi.

Yatırımını altın üzerinden yapanlar dikkat! Uzman isimden düşüş uyarısı geldi

Son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan değişimlerin ardından yatırımını altından yana yapan kişiler tarafından bu süreçte ne gibi değişimlerin görüşebileceği hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı. Tüm bunların ardından bu hafta için Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda gram altında bir düşüş ivmesinin yaşanabileceği, bu sürecin de kişiler için bir alım fırsatı olabileceğinden bahsedildi.

YATIRIMINI ALTIN ÜZERİNDEN YAPANLAR DİKKAT!

Kendi YouTube hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan uzman isim Memiş, konu hakkında merak edilenler hakkında açıklama yaptı. Özellikle de gram altında düşüşün görülebileceğine işaret eden Memiş tarafından yapılan açıklamalar başlıca şu şekildeydi;

"Altın gram fiyatı resmi kur tarafında yine 2000 TL seviyesi üzerini test etti. Serbest piyasalarda 2068-2076 lira aralığında. Yine 2070 lira direncini takip etmeye devam ediyoruz. 2070 lira seviyesi görüldükten sonra tekrar 2090 lira seviyesini hedef alan bir yükseliş karşımızda olacak.

Gram altın için ilk direnç seviyemiz 2150 lira, yaz aylarında 2500-2700 lira, yıl sonunda ise 3000 lira beklentim var. Yani altın tarafındaki her düşüşü bir alım fırsatı olarak görmeye devam edeceğim."

Yapılan bu açıklamalara bakıldığı zaman bir düşüşün söz konusu olduğu fakat daha önce de söylediği gibi bu düşüşlerin yeni bir alım fırsatı olabileceğinden bahsedildi.

BORSA VE DOLARDA DA SON DURUMU AKTARDI!

Altının yanı sıra hem borsa hem de dolar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Memiş, "Borsa İstanbul 8890 puanda. 8650 üzerine dikkat edilmeli. Aynı geçerli uyarılarım devam ediyor. Borsada tehlikeli bir alan oluştu. Kar satışlarına yakın bir bölgede dolanıyor. Tutunursa 9000 test edilir ancak aşağıda ihlal edilen alanlar var. Teknik düzeltmeye ihtiyacı var borsanın. Bu yılla ilgili 10 bin, 15 bin puan öngörümüz devam ediyor.

"Dolar kuru yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor. 30.59 seviyesinde. Döviz kurlarında genel beklentimiz yukarı yönlü. Euro dolar paritesi 1.0773'te. Dolara kıyasla ucuz kaldı. Eline dolar geçenlere euro'yu işaret ediyoruz. 1.12-1.15 beklentimiz devam ediyor" şeklinde ifadelere yer verildi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER