Yatırımcının tercihi değişti alanın cebi bayram edecek! Ev alamayanlar hemen baksın parasını pul etmesin

Elinde TL bulunanlar paralarının değer kaybetmemesi için çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Vatandaşın yatırımları devam ederken hangi yatırım aracının daha fazla kazanç sağladığı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede yatırımcının ezberini bozan bir yatırım aracı daha gündem oldu.

Yatırımcının tercihi değişti alanın cebi bayram edecek! Ev alamayanlar hemen baksın parasını pul etmesin

Yatırımcı ve yatırımcı adaylarının piyasa takibi hız kesmeden devam ediyor. Yatımlarını ne yönde gerçekleştireceğine yönelik araştırma içerisinde olanların ezberini bozacak olan yeni veriler açıklandı. Konut fiyatlarının yükselmesi ile beraber vatandaşların yatırım şekli değişti. Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konut almak yerine tek kat yatırımı yapmak isteyenler de arsaya olan rağbetini artırdı.

Arsa alarak yatırım yapmak isteyen vatandaşlar aldıkları arsalarda konut yapmak için yüksek rakamları gözden çıkarmak zorunda kalırken Tiny House son dönemin yatırım trendleri arasına girdi. Hem inşaat süreci gerektirmemesi hem de taşınabilir olması nedeniyle rağbetin arttığı Tinny House evler, konut fiyatlarındaki ve faiz oranlarındaki yükselişin de etkisiyle yatırım trendleri arasına girdi.

YATAY MİMARI YATIRIMI ARTIYOR

Vatandaşların genellikle tekerlekli evler olarak bilinen Tiny House'a olan rağbetinin artması ile beraber konut fiyatlarının pik seviyeye ulaşması, insanların enflasyon karşısında paralarını koruma çabası, deprem gibi nedenlerle yatay mimariye oluşan ilgi de arttı.

Yatırımcının tercihi değişti alanın cebi bayram edecek! Ev alamayanlar hemen baksın parasını pul etmesin

Depremlerin ardından yatay mimariye olan ilgi artarken Türkiye genelinde son yıllarda arsa fiyatlarında yüzde 530 artış yaşandığını ifade edildi. Arsa yatırımı için en çok fırsat veren bölgeler Kuzey Ege, Çanakkale, Kırklareli, Manisa ve Yalova, en çok yatırım yapılan bölgelerin ise Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve İzmir olduğu açıklandı.

Yatırımcının tercihi değişti alanın cebi bayram edecek! Ev alamayanlar hemen baksın parasını pul etmesin - Resim : 2

Tiny House'lar römork kapsamına girerken yapı ruhsatı zorunluluğu da bulunmuyor. Konut yatırımının gerilediğini ve yatırımcıların konut dışı gayrimenkullere yöneldiğini söyleyen uzmanlar yatay mimariye olan ilginin arttığından bahsetti. Bu çerçevede yatay mimari yatırımı hem rağbet gören hem de pozitif fayda sağlayan bir yatırım aracı olarak kayıtlara geçti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER