Yastık altında dolar euro altın biriktiren Ankaralılar dikkat! Piyasa kahini her an batabilirsiniz dedi riski açıkladı

Yatırımı bulunan ya da yatırım planı olan vatandaşlar piyasaların seyrine dair pek çok sorusuna yanıt arıyor. Vatandaşlar piyasalarla ilgili bilgi sahibi olmak isterken altın-para piyasalarının İsrail-Filistin savaşından nasıl etkileneceği merak edildi.

Yastık altında dolar euro altın biriktiren Ankaralılar dikkat! Piyasa kahini her an batabilirsiniz dedi riski açıkladı

Ülkemizde altın ve para piyasalarına olan ilgi devam ediyor. Elindeki Türk Lirası'nın (TL) değer kaybının önüne geçmek isteyen pek çok vatandaş, dolar, altın ve euro gibi yatırım araçlarına paralarını yatırırken altın ve para piyasasının nasıl seyredeceğini de merak ediyor. Altın ve para piyasalarının seyri son dönemde dalgalı bir seyir izlerken İsrail ve Filistin arasındaki krizin de para piyasalarına nasıl etki edeceği merak ediliyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımı bulunan vatandaşlar için çeşitli uyarılar gelirken yaptığı son dakika değerlendirmesi ile yatırımcının dikkatini çekti. Altın ve para piyasalarındaki güncel durum merak konusu olurken Hamas-İsrail çatışmalarının piyasalara olası etkilerini değerlendiren Memiş, Gram altın, dolar, euro ve borsa için kritik açıklamalara yer verdi. "Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek" diyen finans analisti Memiş'in açıklamaları gündem oldu.

İSLAM MEMİŞ KRİZİN KAPIDA OLDUĞUNU VURGULADI

Finans analisti olarak da tanınan Memiş gram altın, dolar, euro, borsa için görüşlerini paylaşarak Hamas-İsrail arasındaki savaş açıklamalarının ardından piyasa değerlendirmesinde bulundu. "Konu malum; İsrail-Filistin savaşı.'' diyen Memiş, “Büyük Ortadoğu” ve Sion tarikatının “Büyük İsrail Krallığı” projesinin başladığını belirterek bu sürecin uzun süreli bir süreç olacağını öngördüğünü açıkladı. Memiş, Türkiye’nin de içinde olacağı uzun soluklu bir yolculuk olacağına işaret ederken "Çok kan ve göz yaşı göreceğiz. Geçen hafta “Ekim’i ikiye ayırın, 15’ne kadar ve 15’inden sonra” demiştim.'' dedi. Geçtiğimiz haftalarda “Manipülasyon fiyatlaması var, bu işin arkasında büyük bir iş var, varlıklarınıza sahip çıkın, büyük tufana hazırlık yapın” uyarılarımı anımsatmak isterim" diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, bugün her şeyin net olarak görüldüğünü belirterek küresel ekonomilerin normal işlemeyeceğini iddia etti.

''DÜNYA GENELİNDE SAVAŞIN KONUŞULACAĞI BİR DÖNEME GİRDİK''

''Enflasyonun geçici olacağına gerçekten inanmış mıydınız? Maalesef, geçici olan bir şey yok. İçinde bulunduğumuz enflasyonun bahanesini Rusya-Ukrayna savaşına bağlamışlardı. Şimdi ise İsrail-Filistin savaşına bağlayacaklar.'' diyen İslam Memiş, ''Dünya genelinde savaşın konuşulacağı bir döneme girdik'' değerlendirmesinde bulunarak "Bu savaş senaryosu ile ikinci çöküşe hazır mısınız?" sorusunu yöneltti.

ekran-goruntusu-2023-10-09-160403.png

Gram altın, dolar, euro ve borsa tarafında beklediği seviyeleri açıklayarak dikkati çeken bir uyarıda da bulunan Finans Analisti Memiş, "Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek olur." dedi. Küresel borsaların ansızın düştüğü, petrol fiyatlarının zirve yaptığı, altın ve gümüşün gerçek değerine ulaştığı bir çöküşe işaret eden Memiş, "Şimdi bazıları avcunu ovuşturarak der ki “Sadede gel, ne kadar yükselecek?” Yıl sonu için hedeflerimi vermiştim, değişen bir şey yok. Değişen tek şey üzerine koya koya giderler!'' dedi.

ekran-goruntusu-2023-10-09-160342.png

''YANİ, SAVAŞ FİYATLAMASI DAHA YENİ BAŞLADI!"

Çarpıcı ifadelere yer veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Dolar/TL’de 29,70. Gram altın da 1.880. Borsada 7.500 puan altı 7.150 puan gibi. Bugünden itibaren piyasada günlük veya aylık işlem yapanlar dikkat etsin. Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek olur.'' dedi. Borsa konusunda daha öncede 'Dikkat' uyarısı yapan Memiş, ''Bugün savaş sonrası ilk günümüz. Cuma günü ile bugün arasında ne fark mı var?

ekran-goruntusu-2023-10-09-160348.png

Dolar/TL 27,57’den 28,12’ye Avro/TL 29,22’den 29,74’e Gram altın 1.701’den 1.743’e Ons altın 1.833 dolardan 1.855 dolara yükselirken Borsa 8.464 puandan 7.900 puana geriler. Dediğim gibi, bugün daha ilk günümüz. Yani, savaş fiyatlaması daha yeni başladı!" diyerek piyasaların önümüzdeki günlerde de yükselmeye devam edeceğini işaret etti.

NOT: Bu yazıda Haberankara.com tarafından herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmemiş olup yalnızca uzman ismin görüşlerine yansıtılmıştır.

SONRAKİ HABER