Yasa resmen onaylandı artık çok kolay olacak! Bir taşta iki kuş vurmak isteyenlere şartlar sadeleştirildi çifte sevinç yaşayacaksınız

Yıllardır beklenen çifte vatandaşlık müjdesi geldi. Çifte vatandaşlık için bir kolaylaştırma bekleyenlere müjde verilirken Avrupa hayali olanlar için yeni dönem şartları belli oldu. Alman vatandaşlığı için bekleyen ve çift vatandaşlık almak isteyenler için açılan Avrupa kapılarına dair detaylar açıklandı.

Yasa resmen onaylandı artık çok kolay olacak! Bir taşta iki kuş vurmak isteyenlere şartlar sadeleştirildi çifte sevinç yaşayacaksınız

Çifte vatandaşlık yasası için bekleyen vatandaşlar, gelişmeleri yakından takip ediyor. Çifte vatandaşlık konuları gündemin en çok konuşulanları arasında yer alırken özellikle Almanya'da yaşamak isteyenler için önemli bir kapı açıldı. Çifte vatandaşlık alarak tüm imkanları sonuna kadar kullanmak isteyenlerin konuyla ilgili araştırmaları devam ederken bir yandan da çifte vatandaşlığın önünü açacak düzenlemeler için talepte bulunuluyordu.

Almanya'da göçmenlerin uzunca bir süredir beklediği çifte vatandaşlığı kolaylaştıran tasarı, Meclisten geçerek yasalaştı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yaptığı yazılı açıklamada, yasanın kabul edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, modern bir göç yasası oluşturduklarının altını çizdi. Çifte vatandaşlığın önü açılırken Türkiye'den de bu fırsatı değerlendirmek isteyenler müjdeli haber sonrası araştırmalarını artırdı.

ÇİFTE VATANDAŞLIK YASASI ONAYLANDI

"Çeşitlilik arz eden toplumumuzun hakkını veren modern bir göç yasası oluşturduk." değerlendirmesinde bulunan Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Almanya’da göçmenlerin uzun yıllardır beklediği çifte vatandaşlığı kolaylaştıran tasarının yasalaştığını belirtti.

Yasa resmen onaylandı artık çok kolay olacak! Bir taşta iki kuş vurmak isteyenlere şartlar sadeleştirildi çifte sevinç yaşayacaksınız

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partinin (FDP) oluşturduğu koalisyon hükümetince hazırlanan "Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu" başlıklı tasarı için 382 kabul oyu kullanıldığı bildirilirken modern yasayla beraber şartlar da sadeleşti.

Yasa resmen onaylandı artık çok kolay olacak! Bir taşta iki kuş vurmak isteyenlere şartlar sadeleştirildi çifte sevinç yaşayacaksınız - Resim : 2

"Çifte vatandaşlık yasası" olarak bilinen "Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu Yasası'nın 2024 yılı nisan ayında yürürlüğe girmesi beklenirken bu yasayla beraber;

Almanya'da doğan çocuklar, Alman vatandaşı olmasalar da ebeveynlerinden birinin en az 5 yıl yasal olarak ülkede ikamet etmesi halinde Alman vatandaşlığı alabilecek.

Misafir işçi jenerasyonu yani 1960'larda Almanya'ya gelen Türk işçiler ile son 2 yılda 20 ay tam gün çalışan yabancılar ve tam gün çalışan kişilerin yabancı eşleri bundan muaf tutulacak.

Misafir işçi jenerasyonu için Alman vatandaşlığına geçişteki yazılı sınav zorunluluğu da kaldırılacak.

Yasa resmen onaylandı artık çok kolay olacak! Bir taşta iki kuş vurmak isteyenlere şartlar sadeleştirildi çifte sevinç yaşayacaksınız - Resim : 3

Alman vatandaşlığına geçiş için ayrıca kişinin kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin geçimini sosyal yardım almadan sağlaması gerekiyor.

Bu çerçevede hem Almanya'da doğum yaparak çocuğuna vatandaşlık aldırmak hem de işçi statüsünde gitmek kolaylaşıyor. Detayların nisan ayında belli olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER