Yaş sınırı olmaksızın kimlik kartı ile başvuru yapanlar ödeme alacak! Hesaplara 3600 TL yatacak

Ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen destek paketleri vatandaşlarla buluşturuluyor. Bakanlık tarafından verilen destekler merak konusu olurken kimlik kartı ile başvuru yapılması yeterli olan bir destek daha gündeme geldi.

Yaş sınırı olmaksızın kimlik kartı ile başvuru yapanlar ödeme alacak! Hesaplara 3600 TL yatacak

Yaş sınırı olmaksızın kimlik kartı ile başvuru yapanlar ödeme alacak! Hesaplara 3600 TL yatacak - Hükümetin geçtiğimiz yıllarda başlattığı yardım programlarının Temmuz 2023 tarihi itibariyle devam etmesine karar verildi. Bakanlıklar tarafından verilen destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geliştirdiği programlar doğrultusunda devam ederken ''Sosyal Destek'' programı adıyla hak sahiplerine ödemeler yapılıyor.

Belirli şartlara bağlı olarak ödeme yapılacak hak sahibi belirlenirken yardım programından faydalananlar için ödemeler periyodik olarak gerçekleşiyor. Destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına belirli tarihlerde geçerken bu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma, yaşlı, aile, sağlık, gıda, engelli ve eğitim alanlarında veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri ekonomik zorluk içinde olan bireylere verilirken desteklerden biri de ''Öksüz ve Yetim Yardımı'' olarak karşımıza çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde detaylı bilgiler de paylaşılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geliştirdiği Öksüz ve Yetim Yardımı programı detaylandırıldı.

HESAPLARA YILLIK 3600 BİN TL GEÇİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile' yardım programları kapsamında çeşitli nakdi yardımlarda bulunuyor. Annesi, babası ya da her ikisi de vefat etmiş çocuklara özel olarak yapılan bu destek ödemelerinden hanede çocuklar ya da çocuklara bakan kişi faydalanıyor. 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardım ''Anne vefat etmiş ise baba, baba vefat etmiş ise anne, her ikisi de vefat etmiş ise çocuğa bakan kişi, Annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi çocuklar'' faydalanabiliyor.

yas-siniri-olmaksizin-kimlik-karti-ile-basvuru-yapanlar-odeme-alacak-hesaplara-3600-tl-yatacak.jpg

Söz konusu destek 2 aylık periyotlar halinde hak sahiplerinin hesaplarına geçerken Temmuz 2023 dönemi için 600 lira olarak hesaplara geçiyor. Bu ücret yıllık olarak 3 bin 600 liraya tekabül ediyor.

ekran-goruntusu-2023-08-02-100610.png

''Öksüz ve Yetim Yardım Programı'' adıyla yapılan bu ödemeler hakkında bakanlığın resmi internet sitesinde detaylar da yer aldı. 2 aylık periyotlar halinde gerçekleştirilen ödeme için şartları taşıyan kişilerin kimlik kartı ile başvuru yapması yeterli oluyor.

EBEVEYNİ VEFAT ETMİŞ LKİŞİLER NASIL SOSYAL DESTEK ALIR?

Ebeveyni vefat etmiş kişilere yönelik düzenli nakit yardım programından;

  • Anne vefat etmiş ise baba, baba vefat etmiş ise anne, her ikisi de vefat etmiş ise çocuğa bakan kişi
  • Annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi çocuklar faydalanabilmektedir.

Bu yardıma başvurmak için de Kimlik Belgesi yeterli olurken ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir 600 TL olarak yapılmaktadır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER