Yakıttan tasarruf ediyorum diyen Ankaralılar çok üzülecek! Akaryakıta kallavi zam bu gece yarısı geliyor

Ülkemizde en çok akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar gündem oluyor. Akaryakıt zammı pek çok kalemi etkileyerek beraberinde diğer zamları getirirken vatandaşın isyan etmesine neden oluyor. Son olarak açıklanan zammın gece yarısı geçerli olacağı bildirildi.

Yakıttan tasarruf ediyorum diyen Ankaralılar çok üzülecek! Akaryakıta kallavi zam bu gece yarısı geliyor

Yakıttan tasarruf ediyorum diyen Ankaralılar çok üzülecek! Akaryakıta kallavi zam bu gece yarısı geliyor - Ülkemizde akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşlar araç kullanmaktan çekinmeye başladı. Akaryakıt fiyatlarının artması ulaşımdan, pazara kadar pek çok fiyata etki ederken yeni zamlarda vatandaşların gündeminde yer alıyor.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla vergi ve harçlarda artış yapıldı. Katma Değer Vergisi'ne (KDV) gelen zam akaryakıt fiyatlarında da artışa neden olurken akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) de yükseldi. Akaryakıta zam gelmeye devam ederken LPG tarafında bir zam daha duyuruldu. Haberankara.com okurları için güncel akaryakıt fiyatlarını derledik. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatları yakından takip edilirken bu kez LPG için zam haberi geldi.

yakittan-tasarruf-ediyorum-diyen-ankaralilar-cok-uzulecek-akaryakita-kallavi-zam-bu-gece-yarisi-geliyo.jpg

LPG GECE YARISI 1,50 TL ZAMLANACAK

LPG'ye 5 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 50 kuruş zam geleceği iddia edildi. Sektör yetkililerinden edinilen bilgiye göre LPG tarafında 5 Eylül Salı gününden geçerli olmak üzere 1 lira 50 kuruş zam yapılacağı bildirildi. Güncel akaryakıt fiyatları da milyonlarca kişi tarafından merak edilirken;

  • İstanbul’da benzin 36,75 TL’ye, motorin 37,89 TL’ye ve LPG otogaz da 16,29 TL’ye satılıyor.
  • Ankara’da ise benzin 37,29 TL, motorin 38,39 TL, LPG otogaz da 16,28 TL fiyat tarifesi ile satılıyor.
  • İzmir’de de benzinin litresi 37,35 TL’ye, motorinin litresi 38,53 TL’ye ve LPG otogazın litresi 16,02 TL’ye satılıyor.

Zam sonrası fiyatlar nasıl olacak?

Zam sonrası LPG ;

  • İstanbul'un Avrupa Yakası'nda 17 lira 88 kuruşa,
  • Anadolu Yakası'nda 17 lira 43 kuruşa,
  • Ankara'da 17 lira 79 kuruşa, İzmir'de 17 lira 50 kuruşa satılacak.

Araç sahipleri LPG zammının ardından motorin ve benzine de zam gelip gelmeyeceğini sorgulamaya başladı. Benzin ve motorin için yeni bir zam beklentisi olup olmadığı merak edilirken henüz bir zam ya da indirim haberi de alınmadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER