Yabancıların 2024 ons altın fiyat tahminleri tek tek açıklandı!

Altın piyasasında fiyat yükselişleri yatırımcıların iştahını kabartırken 2024 yılının ralli yılı olacağına dair büyük bir inanç bulunuyor. Yabancı uzmanların 2024 altın fiyat tahminleri belli oldu.

Yabancıların 2024 ons altın fiyat tahminleri tek tek açıklandı!

Altın piyasası çok kritik bir süreçten geçerek 2023 yılının son çeyreğinde gaza bastı. Ons altın 2.000 doların üzerine yükselirken 2.070 dolarlık barajı aşmak için ataklar yapıyor. Zaman zaman bu seviye aşılsa da henüz kalıcı olunamadı ve geriye düştü. Ons altının bu seviyeyi aşması ve kalıcılık sağlaması halinde piyasanın farklı bir yere doğru evrilmesi bekleniyor.

ALTIN FİYATLARINI YÜKSELTECEK NEDENLERİ AÇIKLADILAR

City Index uzmanları tarafından ons altın fiyatında yükselişin 2024 yılında neden hızlanacağının gerekçeleri açıklandı. Öncelikle 2024 yılında faiz oranlarında gevşeme olması bekleniyor. Piyasalar FED’den 2024’te 3 faiz indirimi kararı bekliyorlar. Bu durum ons altını güçlendiriyor. İkinci gerekçe ise merkez bankalarının altın almak için tarihi yüksek taleplerde bulunmaya devam etmeleri gösterildi. Merkez bankaları piyasadan altın alınca fiyatlar yine yukarı yönlü hareket edecek.

Altının ne kadar önemli bir yatırım aracı olduğu para birimlerinin satın alma gücünü kaybetmelerinin engellemesinde kullanılmasıyla bir defa daha hatırlandı. Dolardan kaçan ülkeler altın ile kendilerini güvenceye alıyorlar. Son olarak ise jeopolitik risklerden dolayı altın fiyatlarında yükseliş potansiyeli üst seviyede görülüyor.

ONS ALTIN 2.400 DOLAR MI OLACAK?

Yabancı altın uzmanlarından olan Stewart Thomson ise yaptığı değerlendirmede, “Ons altının alım seviyesi 1.980 dolardan başladı ve 100 dolarlık prim yaptı. İkinci önemli alım bölgesi ise 2.120 dolar oldu. Bu seviyeden alımlar başlayacaktır. Faiz indirimleri ve Asya ülkelerinin fiziki altın taleplerinin artması ons altını 2024 yılında 2.400 dolara ulaştırabilir.” dedi.

ABD’Lİ DEV BANKA TAHMİN AÇIKLADI

ABD’li dev banka Wells Fargo analistleri ons altının 2024 için fotoğrafını çektiler. Bu ekonomistlere göre ons altın 2.100 dolar ile 2.200 dolar arasında hareket edecek. Ancak bu fiyatlar zirve olmayacak. Ons altının 2.100 doların üzerine çıktığında 2.500 dolara doğru ataklar yapması bankanın ekonomistlerinin üzerinde en çok durduğu konu oldu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

SONRAKİ HABER