VGM bu yıl yurt içi ve yurt dışında 1 milyona yakın gıda kolisi dağıttı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, sadece bu yılın ilk 8 ayı içerisinde 1 milyona yakın gıda yardım kolisi dağıttı. Dağıtımlar yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahibi olanlara ulaştırıldı.

VGM bu yıl yurt içi ve yurt dışında 1 milyona yakın gıda kolisi dağıttı

Konuya ilişkin açıklama Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. VGM, yaptığı açıklamasında ihtiyaç sahiplerine ilişkin gıda yardımları tüm hızıyla devam ediyor.

2024 yılının ilk 8 ayı içerisinde yurt içinde düzenli yardım alanlardan toplam 600 bin, ramazan ayına özel yapılan yardımlarda yaklaşık 400 bin olmak üzere 1 milyon kişiye gıda yardım kolisi ulaştırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk 8 ayında yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 1 milyon gıda kolisini ulaştırdı.

GIDA YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahiplerine yönelik hizmetlerin en önemli kalemlerinden birisini oluşturan gıda yardımları devam ediyor.

2024'te kuru gıda hizmetini 75 bin 870 haneye çıkartan Genel Müdürlük, vakıf gelirleriyle aile büyüklüğüne göre ihtiyaç sahibi hanelere gıda yardımlarını teslim etmeyi sürdürüyor.

YAKLAŞIK 1 MİLYON GIDA KOLİSİ DAĞITILDI

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, 2024 yılı ilk 8 ayında yurt içindeki düzenli sosyal yardım yararlanıcılarına toplam 600 bin, ramazan ayına özel verilen gıda yardımları ile yurt dışına gönderilen yardımlarda ise yaklaşık 400 bin olmak üzere yaklaşık 1 milyon gıda kolisi dağıtıldı.

Diğer yandan Vakıflar Genel Müdürlüğü, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’in saldırısı altında olan Filistinliler için de yardım yapmaya devam ediyor. Filistin’de 125 bin gıda kolisinin içinde barındırıldığı 3 bin tonluk insani yardım malzemesi gönderildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER