Vergisiz Apple iPhone modellerinde fiyatlar ne kadar?

Ülkemizde öğrencilere bir defaya mahsus vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alım fırsatı tanınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadinin gerçekleşmesi bekleniyor. Gelişmenin ardından vergisiz İphone fiyatları merak konusu oldu.

Vergisiz Apple iPhone modellerinde fiyatlar ne kadar?

Vergisiz Apple iPhone modellerinde fiyatlar ne kadar? - Ülkemizde yapılan seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençler için açıkladığı bir vaatte vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımları ile ilgili olurken bu vaadin gerçekleşmesi bekleniyor.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı detayları için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrildi. Seçimlerden önce gündeme gelen üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz bilgisayar ve telefon satışı hakkında gelişmeler takip edilirken bir yandan da ''Vergisiz Apple iPhone fiyatları ne kadar?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

VERGİSİZ İPHONE MODELLERİ NE KADAR?

Öğrenciler, ''Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, hangi markalarda geçerli olacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Vergisiz telefon almak, telefon fiyatını düşüreceğinden vergisiz telefon alma şartları merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama için talimat verirken bir yandan da en çok tercih edilen Apple markasında fiyatlar merak edildi.

ekran-goruntusu-2023-08-22-135734.png

ekran-goruntusu-2023-08-22-135742.png

Akıllı telefonlardan alınan vergiler;

  • Yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı
  • Yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV
  • Yüzde 18 oranında KDV
  • Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı Yüzde 25, Yüzde 40 ve Yüzde 50 olarak değişiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER