Vergide reform çalışmaları! Artık kazanca göre vergi sistemi geliyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Vergi hakkında konuşan Yılmaz, "vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor" dedi.

Vergide reform çalışmaları! Artık kazanca göre vergi sistemi geliyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi düzenlemesi hakkında konuştu. Orta Vadeli Program çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Yılmaz, resmen tarih verdi. 10 Eylül’e kadar programı açıklayacaklarını söyledi.

11111.jpeg

Süreç hakkında konuşan Yılmaz, tarım ve finans kesimiyle görüşeceklerinin altını çizdi. Tarım kesimi ile henüz görüşecekleri tarihi belirlemediklerini fakat finans kesimi ile cuma günü İstanbul Finans Merkezi’nde görüşme gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

CEVDET YILMAZ'DAN KÖKLÜ DEĞİŞİM MESAJI

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cevdet Yılmaz’ın konuşmasında köklü değişim vurgusu yaptı. Vergide uygulanacak olan reform çalışmaları hakkında konuştu.

er.jpg

Dolaylı vergilerin azaltılması, doğrudan vergilerin payının artırılmasına yönelik bir talep olduğunu açıklayan Yılmaz, vergi reformunun temeli hakkında da konuştu. Dengeli bir vergi sistemi için çalıştıklarını, verginin tabana yayılması ve kayıt dışının azaltılması gibi unsurların yeni reformda yer alacağını da aktardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 2023 Yılı 2. Yarıyıl Ekonomi ve İstişare Toplantısı’nda da vergi konusunu ele aldı. Toplantıda dile getirdiklerini söyleyen Yılmaz, "Doğrudan vergilerin payının artırılmasına dönük bir beklenti var. Bir taraftan sosyal adaleti sağlayan diğer taraftan kamunun gelirlerini devam ettiren bir vergi sistemi beklentisi var. Ben de bu talebi destekliyorum” açıklamasında bulundu.

VERGİDE YENİ SİSTEM!

Bilindiği üzere gelir vergisi herkesten aynı oranda alınıyor. Bundan dolayı gelir adaleti yönünden eşitsizliğe neden olan dolaylı vergilerin azaltılması tekrar gündeme geldi. Akaryakıttan alınan ÖTV artırıldığında tüm vatandaşlar aynı oranda bu artıştan etkileniyor. Kazanca göre alındığında ise yüksek gelir elde edenleri daha çok etkiliyor.

cv.jpg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi sisteminin modernize edilmesini amaçladıklarını ifade etti. "Vergi artışı ya da azalışı değil; vergi sisteminin modernize edilmesi, güncellenmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Daha fazla ekonomi haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER