Vatandaşın bütçesi alarm veriyor! Fiyatı birden 240 liraya çıktı maaşlar daha cebe girmeden eridi

2024 yılı maaş zamları ile beraber kalem kalem yeni zamlar da duyuruldu. Açıklanan zamların ardından özellikle marketlerde etiket güncelleme mesaisi başlarken bir ürünün 190 liradan 240 liraya fırlaması da dikkati çekti.

Vatandaşın bütçesi alarm veriyor! Fiyatı birden 240 liraya çıktı maaşlar daha cebe girmeden eridi

2024 yılında maaş zamları düzenlemelerinde sona gelindi. Maaş zamlarının açıklanması ve vatandaşların zamlı maaşları için beklemeye başlaması ile birlikte bir yandan da diğer kalemlere gelen zamlar peşi sıra duyurulmaya başladı. Maaş zamları pek çok kalemi etkilerken marketlerde de etiket güncelleme mesaisi başladı.

Market raflarında yeni yılla beraber güncellenen fiyatlara bir de maaşlar eklenince raflar tamamen değişti. Marketlerin zamları vatandaşların radarına girerken yeni zamların duyurulması ile beraber de fiyatlardaki güncelleme mesaisi devam etmeye başladı. Son olarak sofralardan eksik olmayan bir ürüne gelen zam da özellikle dar gelirlileri isyan ettirdi.

MARKET RAFLARI GÜNCELLENDİ PEYNİRİN FİYATI FIRLADI

Milyonlarca çalışan ve emekli, zamlı maaşlarını almak için beklemeye geçti. Henüz zamlı maaşını almayan milyonlar bulunurken marketler neredeyse zam yapılmadık ürün bırakmadı. Kahvaltı ürünlerindeki şaşırtan fiyat değişiklikleri vatandaşın radarına girerken 190 lira olan peynirin 240 lira çıkması ile vatandaş adeta isyan etti.

Vatandaşın bütçesi alarm veriyor! Fiyatı birden 240 liraya çıktı maaşlar daha cebe girmeden eridi

Vatandaşlar satın aldıkları ürünü bir daha aynı fiyata bulamamaktan yakınırken asgari ücretle birlikte artan fiyatlar bu kez memur ve emekli zammı ile değişti. Maaşlar henüz vatandaşın cebine girmeden erirken market raflarındaki anormal yükseliş için de yetkililerin harekete geçmesi istendi. Zincir marketlerde peynirin fiyatı 2 haftada 50 lira artarak 240 liraya çıkarken zorlu geçim şartları içerisinde olan vatandaşlar da duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER