Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylığı miktarını artırdı

Vakıflar Genel Müdürlüğünce belirli şartlarla verilen muhtaç aylıklarında artırıma gidildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen muhtaç aylıklarının zamlandığı ifade edilirken yeni rakam da belli oldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylığı miktarını artırdı

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahipleri için destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. VGM tarafından yapılan destek ödemeleri vatandaşların gündeminde yer alırken hak sahipleri için zam haberi verildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, engelli vatandaşlara, öksüz ve yetim çocuklara verilen muhtaç aylığı miktarının artırılmasına karar verildiği ifade edildi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE MUHTAÇ AYLIĞI MİKTARI ARTIRILDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından alınan zam kararı yapılan açıklama ile kamuoyunun bilgisine sunuldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre;

4 bin 763 lira olan muhtaç durumdaki yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar ile anne veya babası hayatta olmayan öksüz ile yetim çocuklara verilen muhtaç aylığı miktarı 5 bin 683 lira olarak belirlendi.

Muhtaç aylığından 2 bin 645 engelli ile 3 bin 96 öksüz - yetim çocuğun faydalandığı açıklanırken yeni ödeme miktarının temmuz ayı itibariyle 5 bin 683 TL olduğu kaydedildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylığı miktarını artırdı

Vakıflar Genel Müdürlüğünce vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlanıyor. Muhtaç aylığından yararlanma şartları ise şöyle;

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır.

  • Sosyal güvencesi olmaması,
  • Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
  • Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
  • Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi gibi şartlara yer veriliyor.
SONRAKİ HABER