Uzman isim altının rekor kıracağı tarihi açıkladı!

Yatırım yapmak amacı ile altın alan vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de altının ne zaman zirveyi göreceği konusu olmuştu. Uzman isim açıkladı.

Uzman isim altının rekor kıracağı tarihi açıkladı!

Altın fiyatlarında yaşanan hareketliliğin ardından yatırım yapan ya da yapmayı düşünen kişiler tarafından bu sürecin ne kadar daha ve nasıl ilerleyeceği konusunda araştırmaları başlamıştı. Medyatava'nın haberine göre, bu merak edilenlerin ardından konu ile ilgili ekonomist Remzi Özdemir tarafından önemli açıklamalara yer verildi.

GÜVENLİ LİMAN ALTIN!

Dünya genelinde yaşanan zorlu süreçten bahsederek, "Ancak altın bütün yatırım araçları içerisinde en ucuz kalan yani insanlar artık borsaya, hisse senedine, tahvile fazla yönelmek istemiyorlar. Çünkü tahvilde bakın Amerikan 10 yıllıklara 5 yıllıklara bakıyorsunuz yüzde 5'in üzerinde faiz var yani ciddi anlamda fiyatların arttığını görüyoruz orada yani insanlar artık elini atmaya korkuyor. Hisse senedi derseniz maalesef bu piyasalara ciddi bir para girişi yok ve sürekli olarak dış baskısı var yani bunu sadece Türk piyasası için demiyorum Amerikan piyasası için söylüyorum. O halde nedir geriye kalan güvenli liman? Güvenli liman her zaman olduğu gibi altın." dedi.

ALTININ REKOR KIRACAĞI TARİH AÇIKLANDI!

Tüm bunlar ile birlikte yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de altının ne zaman rekor seviyelerine ulaşacağı konusuydu. Bu bakımdan da açıklamalarda bulunarak, "Altını şuanda 2100 dolara kadar yolu var ancak 2100 doların üzerin de eğer bir talep gelirse işte o zaman altını biz yıl boyunca önümüzdeki yılın sonuna kadar rekorlarını konuşabiliriz. Altın şuan için bana göre en ucuz araç haline geldi ki şuanda 1820 dolarlardan buraya gelmiş olması bunun pahalı olduğunu ifade etmiyor çünkü altın son 3 yıldır bu seviyede. Sürekli olarak gram olarak bakıyoruz." şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler ekonomist Remzi Özdemir'e ait olup kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER