Uzman isim açıkladı! Dolar 2024'te 40 lirayı bulacak mı_

Geçtiğimiz sene en çok gündemde yer alan konulardan biri olan doların yükselişi hakkında uzman isimden kritik açıklamalara yer verildi.

Uzman isim açıkladı! Dolar 2024'te 40 lirayı bulacak mı_

Geçtiğimiz sene yatırım yapmak isteyen kişiler için yapılan açıklamalarda genellikle dolar konusunda artışların yaşanabileceği ifade edilmişti. Bunun ardından bu sene dolar kurunda ne gibi değişikliklerin yaşanabileceği, bazı uzman isimler tarafından yapılan açıklamalardaki gibi doların 40 lirayı bulup bulmayacağı merak konusu oldu. Bunun ardından yeni yılda uzmandan konu hakkında ilk açıklama geldi.

2024 YILINDA DOLAR 40 LİRAYI BULACAK MI?

Tüm bu merak edilenlerin ardından konu hakkında Ekonomist Alaattin Aktaş tarafından yapılan açıklamalarında "Bizde kur tahmini yapmak en kolay iştir zaten. Hemen herkes kurun gerçek düzeyini bilir! 2023’ü tamamladık ve yıl sonu kuru 29.44, yıl ortalaması ise 23.74 oldu. Programdaki tahminlerin tam tuttuğunu görüyoruz, hatta tahminlerin az da olsa altında kalındı. Durun durun, bir kez daha belirteyim, bu benim tahminim değil. Yıl sonu için 40 lirayı ben söylemiyorum aslında, dolaylı olarak orta vadeli program söylüyor.

Dolar kuru 2024’te ekonominin gereklerine göre hareket edilirse enflasyon kadar artar ve 40 lira dolayında oluşur. 2023 sonundaki 29.44’lük kuru yüzde 36 artırdığımızda 40 liraya ulaşırız. Ancak enflasyon bu oranda kalmazsa (ki kalmama olasılığı çok güçlü) ya da örneklerini daha önce gördüğümüz gibi siyasi tercihler ekonomik gerekliliklerin önüne geçerse kuru çok daha yukarıda ya da küçük bir olasılık da olsa aşağıda görebiliriz." ifadeleri ile 40 lirayı bulma ihtimalinin de oldukça yüksek olduğu öğrenildi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Ekonomist Alaattin Aktaş'ın değerlendirmeleri olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER