Ünlü ekonomistten şoke eden açılama! Bugüne kadarki zamları unutun benzine 8 TL motorine 6 TL zam yolda

Ülkemizde akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin zamları art arda gelirken Ekonomist Prof. Dr. Necmettin Batırel'den endişe ettiren bir açıklama geldi.

Ünlü ekonomistten şoke eden açılama! Bugüne kadarki zamları unutun benzine 8 TL motorine 6 TL zam yolda

Ünlü ekonomistten şoke eden açılama! Bugüne kadarki zamları unutun benzine 8 TL motorine 6 TL zam yolda - Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla vergi ve harçlara zam yapıldı. Bunun ardından Katma Değer Vergisi'ne (KDV) gelen zam akaryakıt fiyatlarına da zam olarak yansıdı. Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlanırken alınan yeni zam kararı ile akaryakıt fiyatları sil baştan değişti. Kur farkından kaynaklı olarak akaryakıta zam gelmeye devam ederken son dakika açıklaması gündem oldu.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte son olarak 11 Ağustos 2023 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,80 TL zam geldi. Benzin grubunda herhangi bir zam ya da indirim haberi olup olmadığını merak eden sürücüler araştırmalarına devam ederken Ekonomist Prof. Dr. Necmettin Batırel benzine ve motorine zam yapılacağını açıklayarak isyan ettirecek zammı duyurdu.

BENZİNE 8 TL MOTORİNE 6 TL ZAM HABERİ GELDİ

Ülkemizde akaryakıt fiyatları yükseliş grafiği göstermeye devam ediyor. Benzin ve motorin litre fiyatına yeni zamların yapılacağını belirten Ekonomist Prof. Dr. Necmettin Batırel, açıklamaları ile dikkati çekti. Prof. Dr. Batırel, akaryakıt zamlarına dair yaptığı açıklama ile sürücüleri endişelendirirken, “Motorin ve benzin Avrupa’daki ortalama fiyat olan 1,5 euroya çıkacak. Bu fiyat artışı da kademe kademe gerçekleştiriliyor. Hükümet akaryakıttaki sübvansiyonu tamamen kaldırdı. Benzinin ve motorinin litre fiyatı 44 TL olacak. Bu da kademeli olarak yapılacak.” ifadelerine yer verdi. .

ekran-goruntusu-2023-08-12-092736.png

Hükümete yakın bir isim olarak bilinen Prof. Dr. Batırel’in iddiasına göre benzinin litresinde 8 TL, motorinin litresinde ise 6 TL zam yapılacak. Henüz bu zamlara ilişkin ise resmi bir açıklama bulunmuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER