Üniversiteye başlayacak olan gençler için açıklandı! Eczacıbaşı eğitim bursu programı başlıyor başvuruları kaçırmayın

Ülkemizde üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından burs verecek kurumlar da açıklamaya yapmaya başladı. Eczacıbaşı tarafından yapılan açıklama ile de eğitim bursu programının başladığı bildirildi.

Üniversiteye başlayacak olan gençler için açıklandı! Eczacıbaşı eğitim bursu programı başlıyor başvuruları kaçırmayın

Üniversiteye başlayacak olan gençler için açıklandı! Eczacıbaşı eğitim bursu programı başlıyor başvuruları kaçırmayın - Ülkemizde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanması ile birlikte tercih sürecine girildi. Tercihlerin başlaması ile birlikte milyonlarca aday istediği üniversitenin kapısını aralamak üzere bekleyişe geçecek. Üniversiteyi kazanan gençler ise farklı kurum kuruluşlar tarafından verilecek olan bursları araştırmaya başlayacak. Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilere verilecek olan burslar için kurumlardan açıklama da gelmeye başladı.

Eczacıbaşı Topluluğu, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 500 üniversiteli gence destek olmak amacıyla Dr. Nejat F. Eczacıbaşı eğitim bursu programını başlatacağını bildirdi.

ECZACIBAŞI'NDAN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE BURS FIRSATI

Eczacıbaşı tarafından yapılan açıklamaya göre, program kapsamında ilk yıl için üniversitelere giriş sınavında ilk 20 bine girmiş, Türkiye’deki üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi 100 öğrenciye burs verileceği açıklandı. Burs programına dahil olan öğrenciler mezuniyetlerine kadar gelişim fırsatları açısından Eczacıbaşı Topluluğu bünyesindeki çeşitli eğitim, kariyer ve staj programlarıyla desteklenecek. Bootcamp, yarışma, eğitim programları, mentorluk, tesis ve kuruluş ziyaretleri ile kariyer gelişimlerine destek vermenin yanı sıra spor, kültür ve sanat alanındaki ayrıcalıklarla gençlerin sosyal hayata katılımları da teşvik edilecek.

500 üniversiteli gence destek olmak amacıyla oluşturulan burs programı, lisans bursu ilk 20 bin, üstün başarı bursu ilk 5 bin ve depremden etkilenen kadın öğrencilere yönelik olmak üzere farklı kategorileri kapsayacak. 6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerden etkilenen, kendisi, ailesi ya da okuduğu üniversite deprem bölgesinde bulunan 400 kadın öğrenciye 4 yıl boyunca verilecek eğitim bursu ve sunulan diğer fırsatlar, kadın öğrencilerin eğitimlerinin yarıda kalmaması için önemli bir destek oluşturacak.

DR. NEJAT F. ECZACIBAŞI VAKFI MÜZİK BURSLARI BAŞLIYOR

Yeni başlayacak yurt içi lisans eğitim burslarının yanı sıra, yurt dışında müzik alanında yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere de uzun yıllardır Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Bursları veriliyor. Bugüne kadar yurt dışında yüksek lisans eğitimi gören, müzik alanında olağanüstü yetenekli 157 genç sanatçıya müzik bursu verildi. Eczacıbaşı Topluluğu gençlerin öncelikli ihtiyaç duyduğu noktalarda hayata katılımlarını desteklemek için etki odaklı projeler üzerine de çalışmalar yürütüyor. Gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine hiç para harcayamadığı iç görüsünden hareketle, Eczacıbaşı Topluluğu kurucu sponsoru olduğu hem İKSV hem de İstanbul Modern’de gençler için kültür ve sanat faaliyetlerini erişilebilir kılacak ve gençlerin sanatla iç içe olabileceği fırsatlar oluşturuyor.

2022'de başlayan Eczacıbaşı Genç Bilet projesi ile İKSV etkinlikleri yıl boyunca 10 TL’den öğrencilerle buluşturuluyor. Geçen mayıs ayında yeni binasında kapılarını açan İstanbul Modern’de ise Genç Salı ile 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere salı günleri müzeyi ücretsiz keşfetme olanağı sunuluyor.

Bursa başvurularının Ekim 2023 tarihinde başlaması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER