Ülkedeki bütün kadınlar faydalanabiliyor! Yıllık 6 bin TL ödeme yapılacak kimlik kartınızla başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen ekonomik destek paketleri vatandaşlarla buluşturulmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından verilen destekler pek çok hak sahibine ulaştırılırken kadınlara da özel ekonomik destekler veriliyor.

Ülkedeki bütün kadınlar faydalanabiliyor! Yıllık 6 bin TL ödeme yapılacak kimlik kartınızla başvurun

Ülkedeki bütün kadınlar faydalanabiliyor! Yıllık 6 bin TL ödeme yapılacak kimlik kartınızla başvurun - Türkiye'de hükümetin geçtiğimiz yıllarda başlattığı yardım programları Haziran 2023 tarihi ile sona ermişti. Söz konusu yardımların devam etmesi için taleplerin artması ile birlikte Temmuz 2023 tarihi itibariyle de bu desteklerin devam etmesine karar verildi. Çeşitli bakanlıklar tarafından verilen destek ödemelerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ''Sosyal Destek'' programı adıyla hak sahiplerine ulaştırdığı biliniyor.

ulkedeki-butun-kadinlar-faydalanabiliyor-65-yas-uzeri-tum-vatandaslar-yararlanabiliyor-yillik-6-bin-tl-odeme-yapilacak.jpg

Belirli şartlara bağlı olarak hak sahipleri belirlenirken yardım programından faydalananlar için ödemeler de periyodik olarak gerçekleşiyor. Destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına belirli dönemlerde geçerken bu ödemeler barınma, gıda, engelli, yaşlı, aile, sağlık, gıda ve eğitim alanlarında veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri ekonomik durumu yetersiz olan bireylere verilen desteklerden kadınlar da yararlanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde detaylı bilgiler de meraklısı ile paylaşılıyor. Eşi vefat etmiş kadınlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geliştirdiği yardım programı detaylandırıldı.

HESAPLARA YILLIK 6 BİN TL GEÇİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile' yardım programları kapsamında kadınlara da çeşitli nakdi yardımlarda bulunuyor. Eşi vefat eden kadınlara özel olarak yapılan bu destek ödemelerinden hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar faydalanabiliyor. Söz konusu destek 2 aylık periyotlar halinde hak sahiplerinin hesaplarına geçerken Temmuz 2023 dönemi için bin lira olarak hesaplara geçiyor. Bu ücret yıllık olarak 6 bin liraya tekabül ediyor.

''Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı'' adıyla yapılan bu ödemeler hakkında bakanlığın resmi internet sitesinde detaylar da yer aldı. 2 aylık periyotlar halinde gerçekleştirilen ödeme için eşi vefat etmiş ve sosyal güvencesi olmayan kadınların başvuru yapması yeterli oluyor.

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLAR NASIL SOSYAL DESTEK ALIR?

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım programından;

  • Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar
  • Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlar faydalanabilmektedir.

ekran-goruntusu-2023-07-29-170152.png

Bu yardıma başvurmak için de Kimlik Belgesi yeterli oluyor. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir 1000 TL olarak yapılmaktadır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER