Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: “Posta sektörünün yolu Ankara’da açılacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamasında Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu’nun Ankara’da düzenleneceğini açıkladı. Daha güçlü bir posta sektörü için düzenlenecek forumun adresinin Ankara olduğu belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: “Posta sektörünün yolu Ankara’da açılacak”

Bakanlık yaptığı açıklamasında 16 – 17 Eylül tarihleri arasında Evrensel Posta Birliği (UPU) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu Ankara’da düzenlenecek.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILIM SAĞLAYACAK

Bakan Uraloğlu, düzenlenecek olan forumun açılışını gerçekleştirecek. Posta sektöründe önemli isimlerin katılım sağlayacağı Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu’nda posta sektörünün gelecek durumu ele alınacak.

BAKAN URALOĞLU: “SEKTÖRÜN YOLU ANKARA’DA AÇILACAK”

Forum kapsamında posta sektörünün değişen pazar taleplerine nasıl uyum sağlayabileceğinin ve dijital altyapıdan nasıl yararlanabileceğinin tartışılacağını aktaran Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Daha güçlü, daha birleşik bir posta sektörünün yolu Ankara'da açılacak. Forum, küresel posta ağının daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde işlemesi için bir yol haritası oluşturulmasına katkı sağlayacak. Forumda, UPU'nun birbirine bağlı küresel posta ağını daha fazla geliştirme sürecindeki rolü etrafında Birliğin girişimlerinin tek posta bölgesini nasıl koruduğu ve dünya çapındaki müşteriler ve işletmeler için eşit erişimi nasıl sağladığı masaya yatırılacak. Posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yollarıyla değişen pazar taleplerine sektörün nasıl uyum sağlayabileceği konuşulacak. Ayrıca sektörün, dijital altyapıdan faydalanarak bölgesel ve küresel kalkınma hedeflerine katkısı ele alınacak. Ayrıca kapsayıcılık ve dayanıklılığın, özellikle dijital posta altyapıları bağlamında nasıl güçlendirilmesi gerektiğine dair istişarelerde bulunulacak. Buradaki tartışmalar posta sektöründe atılması gereken adımları şekillendirecek”

16-17 EYLÜL'DE DÜZENLENECEK

Posta sektöründen önemli pek çok paydaşların katılım sağlayacağı Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu 16-17 Eylül tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Karşılıklı istişarelerin yapılacağı forum etkinliğinde posta sektörünün daha da gelişmesi için görüşler ele alınacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER