Ücretsiz şehir içi otobüs hakkı 65 yaştan alınıp 75 yaşa veriliyor! Yetkili isim öneriyi sundu

Son dönemlerde tartışmalı konulardan birisi de 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi toplu taşıma kullanımlarında ücretsiz hizmet alması olurken konu gündemi ikiye böldü.

Ücretsiz şehir içi otobüs hakkı 65 yaştan alınıp 75 yaşa veriliyor! Yetkili isim öneriyi sundu

Son zamanlarda Türkiye gündeminde yer alan konulardan birisi de 65 yaş üzeri şehir içi otobüsün ücretsiz kullanımı olurken Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, “Suistimali önlemek için sınırlı biniş sayısı verilsin. 65-75 yaş arası indirimli ulaşımdan yararlansın, 75 yaş üzerine ücretsiz ulaşım sağlansın” dedi.

Son dönemlerde tartışmalı konulardan birisi de 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi toplu taşıma kullanımlarında ücretsiz hizmet alması olurken konu gündemi ikiye böldü. Kimileri 65 yaş vatandaşların da toplu taşımayı ücretli kullanması gerektiğini savunurken kimileri de 65 yaş üstü toplu taşıma kullanımının ücretsiz kalmasından yana oldu.

65 YAŞ ÜSTÜ TOPLU TAŞIMA TARTIŞMASI SÜRMEYE DEVAM EDİYOR!

Konuyla ilgili tartışmalar sürmeye devam ederken Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, “Suistimali önlemek için sınırlı biniş sayısı verilsin. 65-75 yaş arası indirimli ulaşımdan yararlansın, 75 yaş üzerine ücretsiz ulaşım sağlansın” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik ücretsiz ulaşım desteğini sürdüreceklerini açıklaması tüm gözlerin yeniden Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’ne (TÖHOB) dönmesine neden oldu.

YENİ ÖNERİ TARTIŞMAYI HARLAYACAK!

TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş açıklamasında Bakanlığın gelir desteğinin yeterli olmadığını ve hizmete devam edemeyeceklerini açıklayarak tartışmanın alevlenmesine neden olurken TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş, bu hafta Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ile görüşeceklerini belirterek, “Bakanlıkta ciddi bir çalışma sürüyor, düzene gireceğine inanıyorum” dedi.

Masaya götürülen teklifi aktaran Soydaş “Aylık gelir desteği 2018’den sonra 2022’ye kadar artmadı. 2022’de bir kere zamlandı, 2023’te de biri nisan olmak üzere iki kere. Bunun her yıl artması gerekiyor. Bakanlığa ‘artış; TEFE-TÜFE, memur maaşı, yeniden değerlenme oranı gibi sabitler üzerine her yıl belirlensin, herkesin aklı rahat olsun’ dedik. Suistimali önlemek için biniş hakkı (sınırlı biniş sayısı) verilsin. Hasta-engelli ayrımı yapılsın. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 65-75 yaş arasını yaşlı saymıyor. 65-75 yaş arası indirimli ulaşımdan yararlansın, 75 yaş üzerine ücretsiz ulaşım sağlansın.'' dedi.

SONRAKİ HABER