Tütün ve alkol grubunda ÖTV zam oranları yenilendi!

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Açıklanan rakam emekli ve memur maaş zammını da belirleyecekken yeni zamlarda duyurulmaya devam ediyor. Tütün ve alkol ürünlerinde ÖTV oranları güncellendi.

Tütün ve alkol grubunda ÖTV zam oranları yenilendi!

Tütün ve alkol grubunda ÖTV zam oranları yenilendi! - Milyonların merakla beklediği enflasyon rakamları açıklandı. 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanan enflasyon rakamları ile 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Enflasyon farkının ardından emekli ve memur maaş zammı da açıklanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan maaş zammı öncesi pek çok kalemde zam haberi gelmeye devam ediyor.

SİGARA VE ALKOL ÜRÜNLERİNDE ÖTV ZAMMI

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından alkol ve sigaraya gelecek Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamları da açıklandı. Enflasyon rakamlarından sonrasında alkollü içecekler ve sigarada da Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında da artış yapılacak. Öte yandan alkollü içki ve sigaralarda da ÖTV artış oranı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) göre belirlenecek. Yılın ilk 6 ayı itibariyle Yİ-ÜFE ise yüzde 14,82 olarak açıklandı. Alkollü içki ve sigaralarda da ÖTV zammı yüzde 14,82 olarak açıklanırken artış sonrasında ise biranın asgari maktu vergi tutarı 6,18 liraya çıkacak.

Öte yandan sigara paketlerine 3 TL zam gelmesi bekleniyor.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre haziran ayı yıllık enflasyon yüzde 38,21 olarak gerçekleşti. 6 aylık enflasyon toplamı ise 19,37 olarak gerçekleşti.

SONRAKİ HABER