Tütün mamullerinde yeni ÖTV Resmi Gazete'de yayımlandı

Dün açıklanan 2024 asgari ücreti ardından Resmi Gazete'de yeni zamlar da yayımlanmaya başladı. Tütün mamullerinde ÖTV düzenlemesi yayımlandı.

Tütün mamullerinde yeni ÖTV Resmi Gazete'de yayımlandı

Dün akşam saatlerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 2024 yılı asgari ücreti açıklandı. 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükselen asgari ücret ardından, tütün mamullerine yönelik Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) artışı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile yayımlanan karara göre, tütün mamullerinde ÖTV arttırıldı. Yayımlanan tabloya göre, tütün içeren sigaralar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve sigaralar ve diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; "homojenize" veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esanslarında ÖTV oranı arttırıldı.

32413 sayılı Resmi Gazete'de yer alan ÖTV kanunun eki (III) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan ürünlerden bazılarının ÖTV oranındaki artışına göre, sigara ve bazı tütün ürünlerinden alınan ÖTV oranı yüzde 63'ten yüzde 57'ye düşürüldü. Asgari maktu tutarları ise ÖTV'de 1.1114 liradan 1.4249 liraya yükseldi.

Kararda yer alan ifadelere göre, ÖTV tutarlarının üretici fiyat endeksinde son 6 ayda meydana gelen değişim oranında yeniden belirlenmiş olacağına ilişkin hükmün 2024 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmamasına karar verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER