Tütün grubuna okkalı zam geldi tiryakilerin tadı kaçtı! O markaya 5 TL birden zam yapıldı

Ülkemizde döviz artışı, asgari ücret, emekli ve memura yapılan zamlarla birlikte pek çok kalemde fiyat artışı yaşandı. Zam haberlerinin birbirini takip ettiği günlerde bir tütün grubuna 5 TL zam yapıldığı öğrenildi.

Tütün grubuna okkalı zam geldi tiryakilerin tadı kaçtı! O markaya 5 TL birden zam yapıldı

Tütün grubuna okkalı zam geldi tiryakilerin tadı kaçtı! O markaya 5 TL birden zam yapıldı - 7 Temmuz 2023 tarihi ile Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlanan kararla vergi ve harç ücretleri artırıldı. Katma Değer Vergisi (KDV) ile harçlara zam gelirken oranlara yüzde 2 zam geldi. Yüzde 18 oranındaki KDV oranı yüzde 20’ye, temel gıda hariç temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı da yüzde 10’a yükseltildi. Yürürlüğe giren vergi ve harçlarda KDV yeniden değerleme oranı kapsamında tütün grupları da 5 TL zam aldı. Bu gelişmenin ardından tütün tiryakilerini üzecek bir zam daha duyuruldu.

Yeni zam haberi sigara için gelirken sigara fiyatlarının tamamen zamlandı. Temmuz ayında artırılan vergilerin ardından sigara fiyatlarına zam yapılmıştı. Son olarak sigara üreticisi firmalar artan maliyetleri gerekçe göstererek 5 TL'lik okkalı zammı duyurdu.

''BUGÜNDEN İTİBAREN SİGARA FİYATLARINA 5 TL ZAM GELDİ''

Sigara zammına dair Twitter hesabı üzerinden bilgi veren Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Bugünden itibaren sigara fiyatlarına 5 TL zam geldi. Bu yapılan zam lojistik ve maliyet zammıdır. Firmalar yükselen maliyetleri sigara fiyatlarına yansıttılar. Bu zammı tüm sigara grupları yaptı. Fiyat artışı sadece bir gruptan kaynaklanmıyor. Ayrıca sigara zamlarına insanlar artık alışsınlar. Bundan sonra her 1-2 ayda sigaraya zam gelir.” ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-09-04-141035.png

EN UCUZ SİGARA 47 TL OLDU

Philip Morris sigara grubu tüm ürünlerine 5 TL zam yaptığını duyurdu. Böylelikle en ucuz sigaranın fiyatının 47 TL’ye yükseldiği görüldü. Sigara, bugünden itibaren zamlı olarak satılmaya başlanırken ekim ayına kadar sigara fiyatlarına bir zam daha yapılması beklendiği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER