TÜSİAD Başkanı'ndan enflasyon açıklaması! Daha umutlu bir noktadayız

TÜSİAD tarafından Ankara'da gerçekleştirilen Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı’nda ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulunuldu.

TÜSİAD Başkanı'ndan enflasyon açıklaması! Daha umutlu bir noktadayız

Dün Ankara'da gerçekleştirilen Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı’nda TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan son derece önemli açıklamalara yer verdi. Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Özilhan geçmiş döneme göre daha umutlu oldukları dile getirildi

TÜSİAD'TAN ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özilhan, “Yeni ekonomi yönetimiyle birlikte, piyasaların ekonomi politikalarına güveninin yükseldiği bir döneme girdik. Ekonomi politikalarında son 10 yılda öngörülebilirliğin azaldığı ve oynaklığın yüksek olduğu bir dönemin ardından mayıs ayından bu yana, geleneksel politikalara dönüldü. Seçimlerin öncesinde 900 baz puana dayanmış olan Ülke Risk Priminin 350’lerin altına gerilemesi uzun vadeli yatırımların finansman imkânlarını genişletiyor. Yüksek enflasyon geçmiş dönemde büyümenin yapısını bozmuştu. Ekonomimiz, ihracat ve yatırıma değil yüksek tüketime dayalı bir patikaya oturmuştu. Şimdi bir dengelenme sürecinin başladığı dikkati çekiyor. Aşırı tüketime dayanan bir büyüme modelinin sürdürülebilir olmadığını hepimiz biliyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ENFLASYONDA BAŞARILI OLMALIYIZ!

Bununla birlikte enflasyonla mücadele konusunda başarılı olunması gerektiğinden bahsederek “Merkez Bankamızın para politikasında sıkılaşma yönünde doğru adımlar atmaya başlaması enflasyon sorununun çözüleceğine duyduğumuz umudu pekiştiriyor. Kademeli şekilde ilerleyen bu süreçle birlikte önümüzdeki yıl fiyat istikrarının sağlanmasında önemli bir aşamaya geleceğimizi umuyoruz. Ancak uzun vadeli ekonomik performansın artırılmasında para politikasının etkisi hiç şüphesiz sınırlı. Ekonomi yönetiminin başarısı için belki de en belirleyici konu hukuk sistemine duyulan güven. Bu yüzden, hukuk sistemine duyulan güveni sarsacak girişimlerden uzak durulmasını, ekonomik performansımız açısından çok önemli buluyoruz” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER