Türkiye'ye resmen piyango vurdu! 5 yıllık imzaya geri ödemesiz 300 bin TL verilecek 81 ilden başvuru alınıyor

2024 yılında art arda gelen zamlarla beraber vatandaşların bütçe dengeleri sarsıldı. Asgari yaşam koşullarını yerine getirmek için çalışmaya devam eden vatandaşlar, aylık bütçelerini ayarlarken bir yanda da tasarruf etmek için çabalıyor. Söz konusu tasarruf severler için operatör firmalarının sürpriz bir ödemesi gündeme gelirken 81 ile piyango vurduğu öğrenildi.

Türkiye'ye resmen piyango vurdu! 5 yıllık imzaya geri ödemesiz 300 bin TL verilecek 81 ilden başvuru alınıyor

Yeni yılla beraber yeni zamlarda peş peşe duyuruldu. Hemen her kalemde gelen zam haberi ile beraber vatandaşlar hangi giderlerinden kısmaları gerektiğine ilişkin hesaplamalar yaparken artan asgari ücreti takip eden zamlar bütçe dengelerini sarstı. Daha az harcama yapmak ve elindekiyle geçinmeye çalışan, tasarruf kapısı arayanlar da araştırmalarına devam ederken 81 ilde yapılabildiği açıklanan bir fırsat da vatandaşa resmen gelir kapısı oldu.

Ev sahibi olanlar için müjde niteliğinde bir haber gelirken evinde telefonu çekmeyen hat sahipleri için operatör firmalarının sunduğu bir fırsat açıklandı. Üzerinize kayıtlı tapulu evli olan vatandaşların operatör firmalarına baz istasyonu başvurusu yapabileceği kaydedilirken bu başvurunun kabul edilmesi durumunda da anlaşılan operatör şirketlerinden ödeme almaya hak kazanılıyor. Baz istasyonu kurulum başvurusu hakkında merak edilenler artarken operatör firmalarının başvurusu onaylanan tapu sahibine de ödeme yaptığı biliniyor.

OPERATÖR ŞİRKETLERİNDEN TAPU SAHİPLERİNE ÖDEME

Türkiye'de bazı bölgelerde hatta mahallelerde telefon ve internetin çekmemesi gündem olmaya devam ederken bu durumdan mustarip olan tapu sahibinin operatör şirketleri ile iletişime geçmesi halinde bulundukları bölge, bina ya da müstakil evlerine verici olarak da bilinen baz istasyonu kurulmasını talep edebilecekleri kaydedildi.

Türkiye'ye resmen piyango vurdu! 5 yıllık imzaya geri ödemesiz 300 bin TL verilecek 81 ilden başvuru alınıyor

Baz istasyonu başvurularının kabul edilmesi durumunda mobil operatör şirketleri tapu sahiplerine ödeme yaparken baz istasyonları; operatör hatların çekim gücünü artırıyor. Mobil operatör şirketlerinin gider kalemleri arasında yer alan baz istasyonlarında tapu sahiplerinin başvuru yapmaları halinde bölgedeki konumdaysanız Turkcell, Türk Telekom, Vodafone tarafından 300 bin lira ödeme yapıyor.

Türkiye'ye resmen piyango vurdu! 5 yıllık imzaya geri ödemesiz 300 bin TL verilecek 81 ilden başvuru alınıyor - Resim : 2

Verici olarak bilinen baz istasyonlarının kurulmasının talebi halinde operatör şirketleri ile anlaşma sağlanıyor. Anlaşma sağlanan operatör şirketi bulunduğu bölgede verici kurulmasını talep eden tapu sahipleri ile imzaladığı anlaşmalar kapsamında 300 bin liraya kadar ödeme yapıyor.

Türkiye'ye resmen piyango vurdu! 5 yıllık imzaya geri ödemesiz 300 bin TL verilecek 81 ilden başvuru alınıyor - Resim : 3

Anlaşılan şirketle 5 yıllık sözleşme imzalanırken anlaşmalar belirli dönemlerde yenilenirken 81 ilde devreye alınan bu uygulama ile bulunduğu bölgede hat ya da internet çekmemesi gibi durumların da önüne geçilmiş oluyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER