Türkiye'nin dolar zengini illeri herkesi şaşırtacak! Listede Ankara'nın adı bile yok

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi yayımlanmıştı. Ankara listede zirveye oynarken bu kez Dolar zengini iller listesi hazırlandı. Dolar birikimiyle öne çıkan iller listelenirken listede Ankara detayı dikkati çekti.

Türkiye'nin dolar zengini illeri herkesi şaşırtacak! Listede Ankara'nın adı bile yok

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar vatandaşın bütçe dengesinin sarsılmasına neden oluyor. Aylık bütçe dengesi korumakta zorlanan vatandaşlar üst üste gelen zamlardan da şikayet ederken yatırım yapabilen bir kesim de bulunuyor. Ülkemize ait sosyo - ekonomik veriler ilgili kurumlar tarafından paylaşılmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankacılık verilerini açıklamıştı. BDDK tarafından açıklanan verilerde Türkiye'nin en zengin şehirleri sıralamasına yer verilmişti.

Mevduat hesaplarına göre yapılan değerlendirmede Ankara'da listenin ikinci sırasında yer alırken bu kez yabancı para mevduat oranının en yüksek olduğu iller listelendi. BDDK'nın açıkladığı bankalarda tutulan mevduatlara ilişkin veriler ışığında Türkiye'nin dolar bazında en zengin şehirleri belli oldu. Türkiye'nin dolar bazında en zengin şehirleri belli olurken listede zenginliği ile hangi şehirlerin öne çıktığı merak edildi.

Geçtiğimiz yıllarda Dolar'ın hızlı yükselişini protesto eden bazı vatandaşlar tepkilerini Dolar yakara göstermişti. BDDK verilerine göre ülkemizde toplam mevduat içindeki yabancı para mevduat payının en yüksek olduğu iller belli oldu. Listede yer alan şehirler dikkati çekerken listede Ankara'nın sırası merak edildi.

YABANCI PARA MEVDUATINDA O İLLER ANKARA'YI SOLLADI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre döviz mevduatının toplam mevduat içindeki payı en yüksek olan iller belli oldu. Toplam mevduat içerisinde yabancı para mevduat payının en yüksek olduğu il yüzde 52'yle Kırşehir olurken bu oranı yüzde 51,4 ile Aksaray takip etti. Ekonomist Şenol Babuşcu'nun oransal hesaplamalarına göre işte toplam mevduat içinde yabancı para mevduatın payının en yüksek olduğu iller de şöyle listelendi;

ekran-goruntusu-2023-10-18-114057.pngekran-goruntusu-2023-10-18-114104.png

Mevduat hesaplarındaki para toplamına göre en zengin iller arasında yer alan Ankara'nın yabancı para mevduat birikimin listesinde ilk 30'da yer almaması da dikkatleri çekti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER