Türkiye'den hizmet ihracatında uluslararası başarı! İlk sırada yer aldı

İhracat yapma oranının yüksek oluşu o ülkenin ekonomisinin ne durumda olduğuna dair fikir sahibi olunmasında büyük rol oynuyor. Bu kapsamda ülkeler farklı reaksiyonlar alarak durumlarını pozitif seviyede tutmaya çalışıyor.

Türkiye'den hizmet ihracatında uluslararası başarı! İlk sırada yer aldı

Türkiye'nin bir kaç yıldır devam eden uluslararası olumsuz ekonomi rakamları son dönemde toparlanma eğilimine girmişti. Enflasyon oranının düşüş eğiliminde olması ve kredi derecelendirme kuruluşlarının uzun süre sonra Türkiye ile ilgili olumlu kararları geleceğe dair beklentileri artırmıştı.

Yaşanan bu duruma ek olarak Türkiye bir başarıya daha imza attı. Dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisine sahip ülkeler içinde 2024 yılının 2. dört aylık diliminde hizmet ihracatı en çok artan ülke Türkiye oldu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Gelişmeyi Ticaret Bakanlığı duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "G20 ülkeleri arasında 2024 yılı ikinci çeyreğinde hizmet ihracatı artışında birinci sıraya yerleşen ülkemiz, aynı zamanda söz konusu dönemde hizmet ithalatı en fazla azalan ülke olmuştur. Böylece, dünya hizmet ticaretindeki yerini sağlamlaştıran ve potansiyelini bir kez daha gösteren hizmetler sektörümüzün, ülkemizin cari dengesine pozitif katkısı giderek artmaktadır" denildi.

Ticaret Bakanlığı açıklamanın devamında kurum olarak hizmet sektörlerini desteklemeye aynı şekilde devam edeceklerini ifade etti. Yaşanan bu gelişme ülke ekonomisine dair olumlu bir gelişme olarak nitelendirildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER