Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bu destekten faydalanabilecek! 1250 TL hesaplara yatacak

Aile bazlı vatandaşlık maaşı uygulaması uzun süredir Türkiye gündeminde yer alan konulardan birisi olurken vatandaşlık maaşı ile ilgili son gelişmeler merak edildi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bu destekten faydalanabilecek! 1250 TL hesaplara yatacak

Milyonlarca vatandaşın yararlanabileceği vatandaşlık maaşı ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ederken detaylar oldukça merak edildi. Birçok kişi arama motorları üzerinden ''Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilir?'' sorusunun yanıtını aratmaya devam ederken detaylar belli oldu. Peki vatandaşlık maaşı ne kadar, kimlere verilir, başvuru şartları nelerdir?

Aile bazlı vatandaşlık maaşı uygulaması uzun süredir Türkiye gündeminde yer alan konulardan birisi olurken vatandaşlık maaşı ile ilgili son gelişmeler merak edildi. Bakanlık tarafından işsizlik maaşları, doğum yardımları, engelli maaşları gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok destek ödemesi sağlanmaya devam ederken son olarak işsizlik maaşı merak edildi.

VATANDAŞLIK MAAŞI NEDİR?

Aile Destek Programı kapsamında şimdi de vatandaşlık maaşı ödemesi yapılacağına yer verilmişti. Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara vatandaşlık maaşı sağlanacağını belirtmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklama ise vatandaşlık maaşını bekleyenlere müjde niteliğinde oldu.

ekonomist-53-5b4d78a517214a-2.webp

Göktaş açıklamasında “Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Aile Koruma Kalkanı Programı’yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağız.'' demişti. Peki vatandaşlık maaşı nasıl alınır? Vatandaşlık maaşına nasıl başvurulur?

VATANDAŞLIK MAAŞI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacağını belirtirken "Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağız. Türkiye'de, Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'ni uygulayacağız. Geçici Koruyucu Aile Programı'nı hayata geçireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Ardından vatandaşlık maaşı ödemeleriyle ilgili eski Bakan Derya Yanık'ın açıklamaları yeniden gündeme gelirken Derya Yanık “Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var.” demişti.

VATANDAŞLIK MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

'Aile bazlı vatandaşlık maaşı' uygulamasını başlatacaklarını belirten Göktaş ev hanımlarının emekliliğine de bu noktada destek sağlanacağını açıklamıştı. Eski Bakan Derya Yanık ise sosyal yardımların hane temelli olduğunu vurgulayarak şunları söylemişti;

"Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. Bütünleşik sosyal yardım sistemimiz BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden birisi kabul edildi. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, herhangi bir vatandaşımız 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde; 'Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir."

SONRAKİ HABER