Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Resmi Gazete'de duyurdu! Faizde 500 baz puanlık artış

Resmi Gazete aracılığı ile pek çok ekonomik karar kamuoyuna duyurulmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de çeşitli kararlar yayımlanmaya devam ederken 28 Eylül tarihi ile TCMB tarafından faiz ile ilgili yayımlanan karar dikkati çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Resmi Gazete'de duyurdu! Faizde 500 baz puanlık artış

Ülkemizde hukuk, politika, eğitim, ekonomi gibi çeşitli alanlarda alınan kararlar Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyor. Aynı zamanda çeşitli tebliğ, yönetmelik, yönetmelik değişiklikleri ve atama kararları da Resmi Gazete ile açıklanmaya devam ediyor. 28 Eylül tarihinde yayımlanan kararla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz hamlesini devreye aldığı öğrenildi.

Son olarak Resmi Gazete’de '' Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranlarının Tespiti'' adıyla TCMB'nin faiz değişikliği kararı yayımlandı.

TCMB'DEN FAİZ HAMLESİ GELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tebliğiyle reeskont işlemlerinde iskonto faiz oranı yıllık yüzde 30,75'e çıkarıldı. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'nin 28 Eylül 2023 tarihli sayısında yayımlandı. TCMB, reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto ve avans faiz oranlarını 500 baz puan yükseltti.

1 Eylül 2023 tarihinden bu yana reeskont işlemlerinde oran yüzde 25,75, avans işlemlerinde oran yüzde 26,75 olarak uygulanıyordu. Yayımlanan tebliğe göre, vadesine en fazla 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 30,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 31,75 olarak tespit edildi.

ekran-goruntusu-2023-09-28-092901.png

Faiz oranları 28 Eylül Perşembe 2023 tarihinde itibaren yürürlüğe girdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER