Türkiye Ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminde rekora imza attı

Petrol ve doğalgaz üretimindeki son rakamları açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar Türkiye'nin üretim rekoru kırdığını duyurdu.

Türkiye Ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminde rekora imza attı

Doğalgaz ve petrol arama çalışmalarını arttıran Türkiye karada yapılan arama çalışmalarının ardından sondaj gemileri ile denizde de aramaya yönelmişti. Türkiye'nin doğalgaz ve petrol üretimindeki son resmi rakamları Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıkladı.

TÜRKİYE PETROL VE DOĞALGAZ ÜRETİMİNDE REKOR KIRDI!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 17 Ağustos'ta Türkiye'de toplam ham petrol üretiminin 107 bin 621 varile ulaştığını belirterek "Doğal gazda da bu ay içerisinde üretim rekoruna imza attık. 15 Ağustos'ta 7 milyon 609 bin 427 metreküp ile üretim rekoru kırdık." dedi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın petrol ve doğal gazda üretimi arttırmaya yönelik çalışmaları kapsamda bu ay petrol ve doğal gazda günlük üretim rekorları kırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Bayraktar, 2024'ü petrolde ve doğal gazda üretimi arttırma yılı ilan ettiklerini belirterek, "Çok şükür bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ağustosta petrol ve doğal gaz üretimimiz tarihteki en yüksek seviyelere ulaştı. 17 Ağustos'ta ham petrol üretimimiz, 107 bin 621 varil oldu. Bu üretimin 95 bin 656 varillik kısmını, TPAO gerçekleştirdi. Aynı gün, Gabar Dağı'ndaki kuyulardan 47 bin 58 varillik bir üretim rakamına ulaştık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin doğalgaz ve petrol rezervlerini arttırmaya yönelik arama çalışmalarına hız verilmesi ile yapılan keşifler artarken bunlar arasında en önemlileri Gabar Dağı'nda yapılan petrol ve Karadeniz'de yapılan doğalgaz keşfi olarak öne çıkmıştı. Bu bölgelerden çıkartılan petrol ve doğalgazla beraber Türkiye'nin üretim hacmi de arttırılmış oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER