Türk kökenli Daron Acemoğlu 2024 Nobel Ekonomi Ödülünü kazandı

2024 yılı Nobel Ödülleri dağıtılmaya devam ediyor. Dünyanın en prestijli ödüllerinden olan ve farklı branşlarda verilen Nobel'de bugün Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Türk kökenli Daron Acemoğlu Nobel Ekonomi Ödülünü kazandı

Dinamiti icat eden İsveçli Bilim Adamı Alfred Nobel'in vefatı ile başlayan Nobel Ödülü 122 yıldır verilmeye devam ediliyor. Farklı alanlardaki bilim adamları çalışmalarından dolayı ödüllendiriliyor.

NOBEL ALAN 3. TÜRK İSİM OLDU

Ödülün bu seneki dağıtımlarında Türkiye için sevindirici bir gelişme yaşandı. 2024 Nobel Ekonomi Ödülünü kazanan 3 isim arasında Türk kökenli Daron Acemoğlu'nun da yer aldığı öğrenildi.

Daron Acemoğlu, Orhan Pamuk ve Aziz Sancar'ın ardından Nobel Ödülü kazanan 3. Türk kökenli isim oldu. Acemoğlu'nun "Kurumların nasıl oluştuğu ve refahı nasıl etkilediği konusundaki çalışmalarından dolayı" bu ödüle layık görüldüğü ifade edildi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN TEBRİK

Daron Acemoğlu'nun Nobel ödülü alması sosyal medyada da büyük gündem oldu. Kendisini tebrik eden isimler arasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te yer aldı. Bakan Şimşek "Kurumların oluşumu ve refaha etkisine yönelik çalışmalarıyla 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan değerli ekonomist Sayın Daron Acemoğlu’nu yürekten tebrik ediyoruz" dedi. Devlet kurumları liderleri ve siyasiler ile birlikte çok sayıda vatandaş Acemoğlu'na tebrik mesajı göndermeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER