Türk Kızılay 1,2 milyon depremzedeye kış yardımı sağlayacak!

Bugün Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 1,2 milyon depremzedeye kış yardımı sağlanacağı duyuruldu.

Türk Kızılay 1,2 milyon depremzedeye kış yardımı sağlayacak!

Türk Kızılay tarafından depremzede vatandaşlar için kış desteği verileceği öğrenildi. Konu ile ilgili Türk Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer tarafından mevsim şartları zorlaşmadan kışlık giyimden, gıdaya, hijyenden nakdi yardıma uzanan bir planla desteklerin verileceğinden bahsedildi.

Türk Kızılay 1,2 milyon depremzedeye kış yardımı sağlayacak!

"1,2 MİLYON DEPREMZEDEYE DESTEK SAĞLAYACAĞIZ!"

Türk Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer, depremzede vatandaşlar için verilen destek hakkında, "Yaşadığımız mevsim şartları daha da ağırlaşmadan depremzedelerimizin kışa yönelik ihtiyaçlarına çözüm için yardım programımızı başlattık. Kızılaycılar ve kendilerinde depremzede olan gönüllülerimiz en başından bu yana olduğu gibi yine depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için köylere ve konteyner kentlere gidiyorlar. Kızılaycılar, her gittiği yerde depremzedelere beraberlerindeki kışlık giyim, gıda, hijyen, ısıtıcı, battaniye ve izolasyon malzemelerini ulaştırıyor.

Türk Kızılay 1,2 milyon depremzedeye kış yardımı sağlayacak! - Resim : 2

Bunun yanında yine en çok etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye olmak üzere 6 ilimizde hem sosyal güçlendirme hem de psikososyal destek ve eğitim çalışmaları için Türk Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezlerimiz depremzedelerimizin ihtiyaçlarına çözüm sunmak için çalışıyor. Yine deprem bölgesinde hizmete aldığımız ve bağışçılarımızın da desteğiyle sayılarını artırmayı hedeflediğimiz 100. Yıl Türk Kızılay Kütüphaneleri kuruyoruz. Bu kütüphanelerimiz yavrularımızın ders çalışabilmeleri için özel alan oluşturuyor. Kış yardımları programıyla1,2 milyon depremzedeye destek sağlayacağız. 607 dükkanın yeniden açılmasını sağlayan esnaf destek projemizle ilk etabı tamamlanan sosyal güçlendirme programımız çiftçi destek projesiyle devam ediyor." şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER