TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ile enflasyon gündemiyle bir araya geldi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, vergi, enflasyon ve asgari ücretin de aralarında olduğu konuları görüşmek üzere bir araya geldi.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ile enflasyon gündemiyle bir araya geldi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, vergi, enflasyon ve asgari ücretin de aralarında olduğu konuları görüşmek üzere bir araya geldi.

3 Temmuz tarihinde açıklanan haziran ayı enflasyon verisi sonrası bir araya gelen genel başkanlar, bir komisyon kurulup konfederasyonların görüş ve taleplerini içeren ortak bir bildiri oluşturulmasına karar verdi.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ VE DİSK VERGİ VE ENFLASYON GÜNDEMİYLE TOPLANDI

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir araya geldi. TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde konfederasyon genel başkanlarının katıldığı toplantı basına kapalı gerçekleşti.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ile enflasyon gündemiyle bir araya geldi

Toplantıda, Atalay, Arslan ve Çerkezoğlu, ücretler üzerinden kesilen vergi, enflasyon rakamları, asgari ücret ve kamudaki tasarruf tedbirlerinin çalışanlar üzerindeki olumsuz etkisinin de aralarında olduğu konu başlıklarını görüştü. Konfederasyon başkanları üç konfederasyondan birer temsilcinin katılımıyla komisyon kurulup, ortak bir bildiri hazırlanmasını kararlaştırırken bu bildiri, gelecek hafta TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde üç genel başkanın katılımıyla düzenlenecek toplantı ile kamuoyuyla paylaşılıyor olacak.

SONRAKİ HABER