TÜRK İŞ Ankara'da bir ailenin geçinmesi için gereken miktarı açıkladı

Türk-İş yaptığı araştırmalar sonucu ortaya çıkan açık sınırı rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan rakamlar asgari ücretin üzerinde yer aldı.

TÜRK İŞ Ankara'da bir ailenin geçinmesi için gereken miktarı açıkladı

Türkiye'nin ekonomi olarak geldiği süreci belirtmek adına resmi kurumlara ek olarak özel kuruluşlarda beyanlarda bulunuyor. Bu kapsamda TÜRK-İş açlık sınırının ne kadar olduğu ile ilgili araştırmasını paylaştı.

BİR AİLENİN GEÇİNMESİ İÇİN GEREKEN MİKTAR

Geçim sıkıntısı ve ekonomik olumsuzluklar denilince akla gelen açlık sınırının geldiği durum iç açıcı seviyede almadı. TÜRK-İş yayınladığı araştırmada Haziran ayında 4 kişiyi ve bekar bir insanı baz alarak açlık ve yoksulluk sınırını belirledi.

Açıklanan rakamlara göre Türkiye'de geçtiğimiz ay açlık sınırı 4 kişilik bir aile için 18 bin 978 lira oldu. Söz konusu miktar yoksulluk sınırında ise 61 bin 820 Türk Lirası olarak ifade edildi.

GEÇİM ZORLAŞIYOR

Araştırmada aileye ek olarak bir kişinin kendi başına yaşadığında ne kadar ücret alması gerektiği bilgisine de yer verildi. TÜRK İŞ verilerine göre geçtiğimiz ay bir kişinin tek başına yaşama maliyeti 24 bin 614 lira oldu.

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu bir dönemde sadece bir bireyin 25 bine yakın yaşama maliyeti olması aradaki makasın giderek açıldığı yorumlarının yapılmasına neden oldu. Hükümet kanadının asgari ücrete zam olmayacağı söylemleri ve yılın ikinci yarısında beklenen ÖTV zamları rakamın daha da farklılaşacağı denilmesine yol açtı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER