Tureks Turunç Madencilik halka arzında talep toplama başladı!

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açıklanan halka arz edecek şirketler açıklanmaya devam ediyor. Tureks Turunç Madencilik şirketinin halk arz detayları merak konusu olurken talep toplama işlemleri bugün başladı.

Tureks Turunç Madencilik halka arzında talep toplama başladı!

Yatırımcılar borsadaki halka arzları takip etmeye devam ediyor. Son dönemin en çok tercih edilen yatırım aracı halka arzlar olurken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan bültenler yatırımcıların takibinde yer ediniyor.

SPK'nın açıklamalarının ardından Tureks Turunç Madencilik Şirketi'nin halk arzı hakkında detaylar araştırma konusu oldu. Tureks Turunç Madencilik 'in talep toplama işlemleri bugün başladı.

TUREKS TURUNÇ MADENCİLİK'İN HALKA ARZINDA TALEP TOPLAMA BAŞLADI

Tureks Turunç Madencilik'in halka arzı, MARBL kodu ile Tacirler Yatırım Menkul Değerler tarafından 3 Kasım tarihine kadar gerçekleştirilecek. Eşit dağıtım şeklinde yapılacak olan halka arzda fiyat 10,97 lira olarak belirlenirken, halka arzın büyüklüğünün ise 649,9 milyon lira olması hesaplanıyor. Katılım endeksine uygun olan Tureks Turunç Madencilik'in yüzde 25,8'i halka arz edilecek.

Tureks Turunç Madencilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Turunç, yaptığı açıklamada Marble Systems markasıyla, Tureks Turunç Madencilik bünyesinde 50’yi aşkın ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Tureks Turunç Madencilik, 30 bin metrekare üzerine kurulu 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip modern üretim tesislerinde, mimari, iç mekan tasarımı ve peyzaj projeleri için kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor. Türkiye'de mermer ihracatında ilk 5 sırada yer firma, yıllık 100 bin ton üretim hacmine sahip.

tureks-turunc-madencilik-halka-arzinda-talep-toplama-basladi.jpeg

Tureks Turunç Madencilik olarak, doğanın sunduğu doğal taş ve mermeri işleyerek dünyanın her köşesine ulaştırdıklarını ifade eden Turunç, "Afyon'da 1982 yılında başlayan heyecan verici yolculuğumuz, yıllar içinde Marble Systems markamızla büyüyüp gelişerek 5 kıtada 50'den fazla ülkeye özel tasarım doğal taş ve mermer ürünleri sunmamızı sağladı. Bugün, ABD'de yaklaşık 1.000 bayimiz, 7 depomuz ve 12 showroomumuz var." ifadelerini kullandı.

Tureks Turunç'un halka arz talep toplama sonuçlarının ise 3Kasım itibariyle önümüzdeki hafat içerisinde açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER