Tüm memur emeklilerini ilgilendiriyor! Karar alındı seyyanen zam memur emeklisine yansıtılacak mı?

Memur-Sen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesine ilişkin taleplerini sıraladı. Bunun ile birlikte seyyanen zammın memur emeklisine de yansıtılması gerektiğini söyledi. Peki ama seyyanen zam uygulaması nasıl olacak?

Tüm memur emeklilerini ilgilendiriyor! Karar alındı seyyanen zam memur emeklisine yansıtılacak mı?

1 Ağustos’ta 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmeleri görüşmeleri başlayacak .Bunun ile birlikte Memur ve memur emeklilerini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin detayları da belli oldu. Bu kapsamda Memur - Sen, maaş artış oranları ve kira yardımının da aralarında olduğu talepleri açıklayacak. Talepleri arasında ayrıca seyyanen zammın memur emeklisine de yansıtılması gerektiğini hususunda bir madde yer alıyor.

Memur-Sen toplu sözleşme görüşmeleri için taleplerini açıkladı

Bunun ile birlikte görüşmenin ardından nasıl bir karar çıkacağı şimdiden merak söz konusu oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya yönelik açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada seyyanen zammın memur emeklisine yansıtılması gerektiğini ifade etti.

8 bin 77 TL olan seyyanen zammın memur emeklisine yansıtılıp yansıtılmayacağı merak edilirken Yalçın, ekonomik koşulları işaret etti ve seyyanen zam uygulamasının kesin olması gerektiğini söyledi. Zammın 6 ayda bir değil 3 aylık dönemlerde yapılması gerektiğini de ifade ederek, kira yardımı için ise 2024 için yüzde 70, 2025 için yüzde 40 artış beklediklerini de vurguladı.

SONRAKİ HABER