TÜİK Şubat ayında en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı! Borsa zirvede

TÜİK tarafından açıklanan veriler vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. TÜİK'in açıkladığı verilerle Şubat ayında en çok kazandıran yatırım aracı belli olurken veriler de vatandaşlar tarafından merak edildi.

TÜİK Şubat ayında en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı! Borsa zirvede

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülkemizde ekonomik verileri açıklamaya devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan veriler vatandaşların gündeminde yer alırken Şubat ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları verisi açıklandı.

TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarına göre, aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 9,74, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 8,91 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

ŞUBAT AYINDA EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACINI TÜİK AÇIKLADI

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 24,45, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,71 oranlarında yatırımcısınaen yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,38 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlarken, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,72 oranında yatırımcısına kaybettirmiştir. Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,66, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 27,80 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

TÜİK Şubat ayında en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı! Borsa zirvede

TÜİK tarafından açıklanan verilere göreYİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçlarından;

mevduat faizi (brüt) yüzde 1,01,

Amerikan Doları yüzde 1,34,

Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 1,94,

külçe altın yüzde 2,33,

Euro yüzde 2,37 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde;

mevduat faizi (brüt); yüzde 1,76,

Amerikan Doları yüzde 2,09,

DİBS yüzde 2,68,

külçe altın yüzde 3,07,

Euro yüzde 3,11 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

SONRAKİ HABER