TÜİK güncel işsizlik rakamlarını açıkladı! Genç nüfus alarm veriyor

Türkiye'nin içinde bulunduğu bir çok duruma dair istatistik verileri paylaşan TÜİK iş gücünde gelinen son durumu açıkladı. Rakamlara göre ülkemizde işsizlik insan sayısında bir kez daha azalma meydana geldi.

TÜİK güncel işsizlik rakamlarını açıkladı! Genç nüfus alarm veriyor

Konu ile ilgili olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sabah saatlerinde güncel veriyi paylaştı. Açıklanan rakamlar Mayıs ayı özelinde olurken bir önceki aya göre azda olsa bir kez daha azalma eğilimi yaşandığı ifade edildi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre mayıs ayında ülkemizde 27 bin kişi daha iş sahibi oldu. Bu rakamın oransal yansıması yüzde 0,1 azalma oldu. Bu sonuçla birlikte ülkemizde güncel işsizlik oranı yüzde 8,4 olarak açıklandı.TÜİK güncel işsizlik rakamlarını açıkladı! Genç nüfus alarm veriyor

KADINLARDA İŞSİZLİK ÇİFT HANELERDEKİ SEYRİNİ SÜRDÜRDÜ

TÜİK açıklamış olduğu veriyi farklı başlıklarda çeşitlendirdi. Bu çeşitlendirmelerden birisi de işsizlik oranının cinsiyetlerdeki karşılığı oldu. Yayınlanan verilere göre ülkemizde işsizlik oranı erkeklerde yüzde 7, kadınlarda ise yüzde 11 oldu. Kadınların daha işsiz olması bu konunun ciddiyetini gözler önüne serdi.

TÜİK güncel işsizlik rakamlarını açıkladı! Genç nüfus alarm veriyor - Resim : 2

GENÇ NÜFUSU İŞSİZLEŞİYOR

Ülkelerin ayakta kalmalarında en çok güvendiği hususlardan birisinin genç nüfus olduğu biliniyor. İnsanların en verimli çağlarında iş gücüne katılamaması ise büyük bir sorun olarak ifade ediliyor.

Türkiye'nin bu konuda da sıkıntı içinde olduğu rakamlarla ortaya konuldu. TÜİK verilerine göre 15-24 yaş arasında işsizlik oranı yüzde 0,3 daha arttı ve yüzde 15 oldu.

Bu verilerin ışığında ne gibi bir çalışma yaşanacağı merak ediliyor. İşsizliğin artmasının ekonomiyi yaralayan bir husus olduğu vurgulanmaya devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER