TÜİK ekim ayı enflasyon rakamlarını ne zaman açıklayacak, 4 aylık enflasyon farkı ne zaman belli olacak?

Ülkemizde açıklanan enflasyon rakamları merakla takip ediliyor. Enflasyon rakamlarının ekim ayına ilişkin raporları merak edilirken vatandaşlarda araştırmalarına başladı. Ekim ayı enflasyon rakamları beklenirken 4 aylık enflasyon farkı da merak ediliyor.

TÜİK ekim ayı enflasyon rakamlarını ne zaman açıklayacak, 4 aylık enflasyon farkı ne zaman belli olacak?

Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılıyor. Türkiye’de enflasyon rakamları milyonlarca emekli ve memurun gündeminde yer alırken enflasyon rakamları üzerinden hesaplamalar şekilleniyor. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan Ocak 2024 zammı hesaplaması için 4 aylık enflasyon farkı merak ediliyor.

Enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak edilirken kasım ayına gelinmesiyle beraber gözler enflasyon oranına çevrildi. Enflasyon rakamları maaş zamlarının belirlenmesinde etkili olduğu için 4 aylık enflasyon farkı da merak konusu oldu. Bu kapsamda vatandaşlar ''Ekim ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamları için gözler TÜİK'in yapacağı açıklamaya çevrildi. Enflasyon oranı, emekli ve memur maaşına yapılacak zammın belirlenmesinde etkili oluyor.

tuik-ekim-ayi-enflasyon-rakamlarini-ne-zaman-aciklayacak-4-aylik-enflasyon-farki-ne-zaman-belli-olacak.jpg

Ekim ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla beraber 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Buna göre ekim ayı enflasyon rakamları 3 Kasım 2023 tarihinde saat 10.00'da belli olacak.

4 AYLIK ENFLASYON FARKI KAÇ OLACAK?

En son eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz, ağustos ve eylül rakamlarına göre 3 aylık enflasyon farkı bulunuyor. 3 aylık enflasyon farkı 25.11 oldu. Eylül ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz ay açıklanmıştı. Ona göre enflasyon aylık 4. 75 artarken yıllık olarak 61,53 olarak açıklandı. 4 aylık enflasyon farkı için 3 Kasım tarihinde açıklanacak olan ekim ayı enflasyon raporu bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER