TÜİK Aralık ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu olan enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuştu. TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı öğrenildi.

TÜİK Aralık ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

Ocak ayına girilmesi ile birlikte vatandaşlar tarafından Aralık ayı enflasyonun ne zaman açıklanacağı konusunda merak edilenler de artmaya başladı. Memur ve emekli vatandaşların maaşların belirlenmesi için yayımlanan verilerin beklenmesi üzerine Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık ayı enflasyonunu ne zaman açıklayacağı da belirlenmiş oldu.

KASIM AYI ENFLASYONU NE KADARDI?

Memur ve emekli vatandaşların maaşlarına yapılacak olan zam için 6 aylık enflasyon rakamlarının gerekli olduğu ifade edilirken, bu çerçevede yapılan açıklamalara göre TÜİK tarafından en son yapılan açıklamalarda Kasım ayı enflasyonu şu şekilde verilmişti;

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kasım itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 53,40, yurt içi üretici fiyatları yüzde 53,15 arttı.

Aylık bazda TÜFE yüzde 3,28, Yİ-ÜFE yüzde 2,81 yükseldi.

TÜFE, kasımda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 60,09, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 61,98 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE ise Aralık 2022'ye göre yüzde 42,59, geçen yılın kasım ayına kıyasla yüzde 42,25 arttı.

ARALIK AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tüm bunların yanı sıra 6 aylık enflasyonun belirlenmesi için merakla beklenen Aralık ayı enflasyonun ise ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ise bu verilerin 3 Ocak 2024 tarihinde belirleneceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER