TÜİK ağustos ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yaptığı açıklamasında ağustos ayındaki ücretli çalışan sayılarına ilişkin son verileri açıkladı. Sanayi sektöründe çalışan sayısının yıllık bazda yüzde 0,8 oranında azaldığını, inşaat ve hizmet ticaret sektöründe artış gösterdiği ifade edildi.

TÜİK ağustos ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı

Ücretli çalışan sayısına ilişkin son verileri açıklayan TÜİK son rakamları duyurdu. Sanayi sektöründe yüzde 0,8 oranında azalan ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 6,9, hizmet ve ticaret sektöründe de yüzde 3,7 oranında artış gösterdiğini belirtti.

Ücretli çalışan sayısının aylık bazda aynı kaldığını ifade eden TÜİK, alt detaylarda aylık bazda sanayi sektöründe yüzde 0,4 inşaat sektöründe yüzde 0,4 ve ticaret hizmet sektöründe de yüzde 0,1 oranında artış gösterdiğinin altını çizdi.

YÜZDE 2,6 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ

Buna göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı ağustosta yıllık bazda yüzde 2,6 artarak 15 milyon 883 bin 831 kişiye yükseldi. Bu sayı geçen yıl ağustosta 15 milyon 484 bin 782 kişi olarak kayıtlara geçmişti.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YÜZDE 6,9 ORANINDA ARTIŞ

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında, ağustosta ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 6,9 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,7 arttı.

Öte yandan TÜİK yaptığı açıklamasında sanayi, inşaat ve ticaret hizmetleri olarak ele alında ücretli çalışan sayısı ağustos ayında aylık bazda aynı kaldı. Artışlar yıllık baz olarak gösterildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER