TÜİK 6 aylık enflasyon farkını açıkladı! Memur grubu ve emekli zammı kuruşu kuruşuna hesaplandı

TÜİK, 6 aylık enflasyon farkını son dakika açıkladı. SGK, memur ve emekliye yapılacak olan zammı hesapladı. Açıklanan 6 aylık enflasyon farkı ile memur grubu ve emekli zammı da kuruşu kuruşuna hesaplandı. İşte zam tablosu

TÜİK 6 aylık enflasyon farkını açıkladı! Memur grubu ve emekli zammı kuruşu kuruşuna hesaplandı

TÜİK 6 aylık enflasyon farkını açıkladı! Memur grubu ve emekli zammı kuruşu kuruşuna hesaplandı - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 5 Temmuz Çarşamba 2023 tarihi saat 10:00 itibariyle Haziran 2023 enflasyon rakamları açıklandı. Emekli ve memura yapılacak maaş zammı için gözler TÜİK'e çevrilmişti. TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memur ve emeklilere yapılacak olan ara zam oranı belirlenmiş olacak.

Milyonların gözü TÜİK rakamlarına çevrilmişken 6 aylık enflasyon farkı netleşti. Memur ve emeklinin alacağı fark ve zam için açıklama yapılması beklenirken yapılacak zam hesaplandı.

TÜİK 6 AYLIK ENFLASYON FARKI

Memur ve emekli zammını etkileyecek 6 aylık enflasyon yüzde 19.77 oldu.

  • 6 aylık enflasyon beklentisi : Yüzde 18,50
  • 6 aylık ssk-bağkur zammı : Yüzde 19,77
  • 6 aylık memur enflasyon farkı : Yüzde 19,77
  • memur toplu sözleşme zammı : Yüzde 8
  • 6 aylık memur zammı : Yüzde 19,77 olarak hesaplandı.

Bununla birlikte maaş hesaplamaları da yapıldı.

EMEKLİ VE MEMUR ZAM TABLOSU

Açıklanan enflasyon oranlarının ardından 6 aylık enflasyon farkı ve ek zam dahil olmak üzere 3 ihtimal değerlendirildi. Uzmanlar 3 ihtimal üzerinden maaş zam tablosu yayımladı.

screenshot-14.jpg

screenshot-15.jpg

Memur emeklilerinin alacağı maaş zamları 6 aylık enflasyon farkı ve ek zamlı olarak hesaplandı. 3 ihtimalin üzerinde durulduğu tabloda yüzde 35, 40 ve 45 olmak üzere hesaplamalar yapıldı. Zam kararını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta içinde açıklaması bekleniyor.

SONRAKİ HABER