TÜİK 2024 Ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı!

Yılın ilk ayının işsizlik rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklama ile 2024 Ocak ayı işsizlik rakamları kamuoyu ile paylaşıldı.

TÜİK 2024 Ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı!

Dünya genelinde ekonomi konusunda akla gelen problemler arasında yıllardır işsizlik geliyor. Genç ve orta yaş nüfusunun en verimli yaş dönemlerinde ülke ekonomisine katkı sağlamasını isteyen devletler de izledikleri politikalar ile işsizlik sorununu yok etmeye ve mevcut iş güçlerini iyileştirmeye çalışıyorlar.

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK RAKAMLARI ARTTI

Son dönemde ekonomik anlamda olumsuz gelişmelerin sık yaşandığı ülkeler arasında yer alan Türkiye'de işsizlik oranlarının geldiği nokta yapılan açıklama ile belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklama ile ülkenin 2024 Ocak ayı işsizlik rakamları resmi olarak öğrenilmiş oldu.

TÜİK 2024 Ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı!

TÜİK tarafından yapılan açıklamada Türkiye'deki işsiz vatandaş sayısının bir önceki aya göre 85 bin kişi arttığı belirtildi. Bu sonuçla beraber 2024 Ocak ayı işsiz sayısı 3 Milyon 214 bin kişi oldu. İşsizlik rakamlarının artması olumsuz bir gelişme olarak değerlendirilirken TÜİK tarafından detaylı olarak yayınlanan raporda güncel oranda paylaşıldı. Türkiye'de işsizlik oranı 0,2 puan arttı ve yüzde 9,1 oldu.

KADINLARDA İŞSİZLİK ORANI DAHA FAZLA

TÜİK yayınladığı detaylı raporda işsizliğin cinsiyetlere göre dağılımını da açıkladı. Hazırlanan rapora göre kadınlarda işsizlik oranı erkeklerden yüzde 4 daha fazla olarak 11,7 şeklinde duyuruldu. İşsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından ekonomi konusunda hükümet ve özel sektör yetkililerinden değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER