TÜİK 2023 Yılı İşsizlik rakamlarını açıkladı! İşsizlikte gelinen durum belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılının genel işsizlik rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu rapora göre Türkiye'de işsiz vatandaş sayısı azaldı.

TÜİK 2023 Yılı İşsizlik rakamlarını açıkladı! İşsizlikte gelinen durum belli oldu

Geçen yılın genelini kapsayan rapor sabah saatlerinde paylaşıldı. Hazırlanan rapor olumlu bir grafiğin çizildiği şeklinde oldu. Yapılan rapor paylaşıma göre Türkiye'de işsiz vatandaş sayısı 318 bin kişi azaldı.

Ülkeler için özellikle ekonomik sıkıntıların artış yaşadığı günümüzde iş gücü katılımı ve istihdamın artması büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda yapılan açıklamaya göre işsizlik oranı yüzde 10 seviyesinin altında yer aldı. Açıklanan raporda işsizliğin 2023 yılında 2022 yılına göre azaldığı ve yüzde 9,4 olduğu ifade edildi. 2023 yılında işsiz vatandaş sayısı 3 milyon 264 bin kişi olarak duyuruldu.

İSTİHDAM ORANLARINDA ARTIŞ

Hazırlanan raporda istihdam oranlarının da piyasaları umutlandırıcı şekilde oldu. TÜİK hazırladığı raporda 2023 yılında istihdam edilen kişi sayısının 880 bin kişi daha arttığını ve istihdam oranının 0,8 puan yükseldiğini bildirdi.

GENÇ NÜFUSTA SON DURUM NE OLDU?

Ülkeler için bir diğer konu başlığı olarak genç nüfusun geldiği durum oldu. En verimli dönemlerinde gençlerin işsiz kalmaması için çalışmalar yapılan ülkemizde genç nüfus işsizlik oranının azaldığı ifade edildi. Yayınlanan rapora göre 2023 yılında 1-24 yaş grubu arasında işsizlik oranı yüzde 2 azaldı ve 17,4 olarak açıklandı.

Genel olarak olumlu mesajların verildiği 2023 yılı iş gücü raporunun ardından 2024 yılında bu ivmenin nasıl değişeceği merak konusu oldu. Aylık olarak 2024 yılı raporlarının da açıklanması sürdürülüyor.

SONRAKİ HABER