TÜİK 2023 Ekim ayı enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Kasım ayının ilk günlerinde açıklanması beklenen enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ne zaman duyurulacağı merak konusu oldu.

TÜİK 2023 Ekim ayı enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ocak ayında yapılması beklenen maaş zamlarına kısa bir zaman kala 6 aylık enflasyon rakamları da belirlenmeye başlıyor. Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammının ardından Ekim ayı ile birlikte 4 aylık enflasyon rakamları tamamlanacak. Rakamların açıklanması ile birlikte yapılacak olan zam oranlarının da netleşeceği ifade edilirken, bu çerçevede TÜİK tarafından açıklanacak rakamlar daha da yakından takip edilmeye başlandı.

EYLÜL AYI ENFLASYONU NE KADAR AÇIKLANMIŞTI?

Kasım ayının başı itibariyle TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının merak konusu olması ile birlikte bir önceki ay açıklanan rakamlar da gündeme geldi. Buna göre Eylül ayı için açıklanan enflasyon rakamları şu şekilde verilmişti;

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %61,53, aylık %4,75 oldu

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %4,75, bir önceki yılın Aralık ayına göre %49,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,53 ve on iki aylık ortalamalara göre %55,30 olarak gerçekleşti.

3 AYLIK ENFLASYON ORANI NETLEŞTİ!

Eylül ayı için yapılan bu açıklama ile birlikte 6 aylık enflasyon rakamının 3 aylık oranlarının netleştiği öğrenildi. Bu oranlar ise şu şekilde verildi;

Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon rakamları üzerinden yapılan hesaplamalara göre 3 aylık enflasyon yüzde 25,11 olarak gerçekleşti.

TÜİK EKİM AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merakla beklenen Ekim ayı enflasyonunun 3 Kasım 2023 Cuma günü saat 10:00'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun resmi internet adresinden duyurulacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER