TÜDKİYEB heyeti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumak'lıyı ziyaret etti

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği'ni temsil eden bir heyet Tarım ve Orman Bakanlığı'na gitti.

TÜDKİYEB heyeti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı ziyaret etti

Türkiye'nin çeşitli sektörlerinde çalışan insanlar şikayet ve taleplerini dile getirmek için devlet kurumlarına yönelik ziyarette bulunuyor.

Son olarak ülkemizde önemli bir yeri bulunan hayvancılık sektöründe çalışanların kurduğu Türkiye Koyun Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB)den Genel Başkan Nihat Çelik ve beraberinde bulunan bir heyet, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı makamında ziyaret etti.

Bakan Yumaklı ve TÜDKİYEB heyeti arasında gerçekleşen görüşmenin yaklaşık 1.5 saat sürdüğü ve olumlu bir havada geçtiği belirtildi. Yapılan bu görüşme sonrası TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Küçükbaş hayvancılık konusunda bakanlık kanadından destek talebinde bulunan Çelik kendilerine yönelik yılık ilk çeyreğinde yapılabilecek bir yem yardımının küçükbaş hayvancılık yapanlar için çok büyük bir yardım olacağını söylerken ülkemizde et tüketiminde yaşanan fiyat artışı içinde bazı fikirlerde bulundu.

TÜDKİYEB heyeti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumak'lıyı ziyaret etti

DENETLEME YAPILMA VURGUSU

Genel Başkan Çelik ülkemizde yapılan kırmızı et tüketimindeki paylarının toplam oranın yüzde 30'luk kısmına yakın bir oranının küçükbaş hayvanlar tarafından karşılandığının artını çizerek, market ve kasaplarda yaşanan fiyat artışlarında, etin mağazalara gelene kadar geçen sürenin sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Birlik tarafından yapılan açıklamaların ardından ziyarete ev sahipliği yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'da çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı küçükbaş hayvancılık sektörünün ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını söyleyerek kendilerine gereken heyetin sorunlarını can kulağı ile dinlediklerini söyledi.

Bakan Yumaklı yapılan görüşmede kendilerine yönelik yapılan destek taleplerini ve önerileri not aldıklarını ve bu konuda çalışmalar yapacaklarını belirterek “Küçükbaş hayvan tüketiminin arttırılması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

TUDKİYEB heyetinin memnun kaldığını belirttiği Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile yapılan görüşme hediye takdimi ve yapılan görüşmeyi ölümsüz hale getirmek için fotoğraf çekimi yapılması ile sona erdi.

SONRAKİ HABER