Trafikte bunu yapan binlerce Ankaralı bulunuyor! 1917 TL cezası var

Trafik akışındaki güvenliğin sağlanabilmesi için oluşturulan kurallara her sürücü ve yayanın uyması gerekiyor. Trafikte uyulması gereken zorunlu kuralların ihlali durumunda da sürücülere çeşitli para cezaları uygulanıyor.

Trafikte bunu yapan binlerce Ankaralı bulunuyor! 1917 TL cezası var

Trafikte bunu yapan binlerce Ankaralı bulunuyor! 1917 TL cezası var - Ülkemizde oluşturulan trafik kuralları sürücü, yolcu ve yayların can güvenliğini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Trafiğin doğru şekilde ilerlemesi ve güvenliğinin sağlanması için hazırlanan kurallar ile trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenirken bu kurallara sürücü, yaya ve yolcuların da uyması zorunluluğu bulunmaktadır.

Oluşturulan zorunlu trafik kurallarına uymayanlara ise yapılan denetim, uygulama ve tespitler sırasında cezai işlemler uygulanıyor. Bu kurallardan biri de yayaya yok vermek olarak bilinirken uymayan kişilere de para cezası veriliyor. Ancak kurala rağmen pek çok Ankaralı sürücü bu kuralı ihlal ediyor ve yayalara geçiş önceliği tanımıyor.

YAYALARA YOL VERMEYEN SÜRÜCÜLERE CEZA

2023 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zam yapılırken yayalara yol vermeyen sürücülere de cezai işlemler uygulanacağı açıklandı. Yayalara yol önceliği tanımadan araç sürenler güvenlik açısından da tehlike oluştururken karayollarında uyulması gereken bu kural da yollara göre değişiklik gösteriyor.

1917 TL CEZA KESİLİYOR

Trafikte belirlenen yollarda yayalara yol vermeyenlerin tespiti halinde sürücülere verilen para cezaları 2023 yılında yeniden belirlendi. 2023 yılında yayaya yol vermeyen sürücülere verilen para cezası bin 917 liraya çıkarılmıştır. Ancak sürücü kendisine kesilen cezayı 15 gün içerisinde erken öderse bu durumda yüzde 25 oranında indirim kazanır. Yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek, ülkemizde sıklıkla yapılan kural ihlallerinden biri. Yayaya yol vermemenin cezası bin 917 TL iken bu tutarın yüzde 25 indirimli hali bin 438 liraya tekabül ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER