Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarında gidilen değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarında değişikliklerin yapıldığı ifade edildi. Eklenen ve çıkarılan maddeler hakkında ise bilgilendirmelerde bulunuldu.

Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarında gidilen değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!

31 Ocak 2024 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararları çerçevesinde Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “onbeş gün” ibaresi “bir ay” şeklinde, “dörtte bir” ibaresi “cezadan %25” şeklinde karar verildiği ifade edildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Verilen bu karar içişleri bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de şu şekilde duyuruldu;

Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarında gidilen değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!

TRAFİK İDARİ PARA CEZASI KARAR TUTANAKLARININ DÜZENLENMESİNDE, TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/4/2011 tarihli ve 27897 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “onbeş gün” ibaresi “bir ay” şeklinde, “dörtte bir” ibaresi “cezadan %25” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2-Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 21- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Hazine ve Maliye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin Ek-1’i, Ek-2’si, Ek-3’ü, Ek-3/A’sı, Ek-4’ü ve Ek-6’sı ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5-Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Hazine ve Maliye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.

Verilen bu kararın yayın tarihinden itibaren yani 31 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girdiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER