Trafiğe çıkanlar dikkat! Yeni trafik cezası geldi işte kuralı ve cezası

Trafiğin akışının doğru ve güvenli olabilmesi için çeşitli kurallar bulunuyor. Ülkemizde de trafikte uyulması gereken zorunlu kurallar bulunurken uyulmaması durumunda da cezai işlemler uygulanıyor.

Trafiğe çıkanlar dikkat! Yeni trafik cezası geldi işte kuralı ve cezası

Trafiğe çıkanlar dikkat! Yeni trafik cezası geldi işte kuralı ve cezası - Trafik kuralları özellikle sürücü, yolcu ve yayların can güvenliği açısından büyük bir önem taşıyor. Trafiğin doğru şekilde akması ve güvenli olması için oluşturulan kurallar ile trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

trafige-cikanlar-dikkat-yeni-trafik-cezasi-geldi-iste-kurali-ve-cezasi.jpg

Bu kapsamda kurallara uymayanlara da yapılan denetim ve uygulamalar sırasında cezai işlemler uygulanıyor. Bu kurallardan biri de plakası okunmayan araç kullanmak olarak kayıtlara geçerken bu şekilde trafiğe çıkan kişilere para cezası veriliyor.

PLAKASI OKUNMAYAN ARAÇ KULLANANLARA CEZA

2023 yeni yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 olarak zam yapıldı. Trafik cezaları yüksek tutarlara çıkarken plakası net olmayan kişilere de cezai işlemler uygulanıyor. Plakasız araç kullanımı ya da yanıltıcı plaka kullanarak trafiğe çıkanlar ciddi bir trafik sorunu oluşturuyor. Trafik ekipleri, plakalarında harf, rakamları silinen, mühürsüz ve kabartma plakalı araç kullananlara cezai işlemler uygulanıyor.

trafige-cikanlar-dikkat-yeni-trafik-cezasi-geldi-iste-kurali-ve-cezasi-001.jpg

Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkmaktan yıl içerisinde binlerce sürücüye para cezası veriliyor. Plakalarında harf, rakamları silinen, mühürsüz ve kabartma plakalı araçların sürücülerine cezai işlem uygulanırken bu rakam 2023 yılında artış gösterdi. Hız sınırını aşanlara 951 ve bin 979 lira para cezası verilirken emniyet şeridini ihlal edenlere de bin 823 TL'den 4 bin 64 TL'ye kadar ceza kesiliyor. Sigortasız bir araç ile trafiğe çıkmanın bedeli 436 lira olarak açıklanırken aracın plakasının trafikte okunur olması şartı da bulunuyor. Trafikte okunmayan plakanın okunabilirliğini engelleyecek durumların tespit edilmesi durumunda bin 671 lira ceza veriliyor. Yetkililer, üzücü olayların yaşanmaması için tüm vatandaşların trafik kurallarına uymaları gerektiğini belirtiyor.

Trafik cezaları ve daha fazlası için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DAN TAKİP ETMEK İÇİNTIKLAYIN

SONRAKİ HABER