Trafiğe çıkan her sürücüyü ilgilendiriyor! Resmen arttı ilk kez yaparsanız 4064 TL ödeme yapacaksınız

Trafiğin akışının güvenli olabilmesi için ülkemizde çeşitli kurallar bulunuyor. Trafikte uyulması gereken zorunlu kurallara uyulmaması durumunda cezai işlemler uygulanıyor. Bu kuralların ihlal durumunda ödemeleri gereken ücretler de artık cep yakıyor.

Trafiğe çıkan her sürücüyü ilgilendiriyor! Resmen arttı ilk kez yaparsanız 4064 TL ödeme yapacaksınız

Trafiğe çıkan her sürücüyü ilgilendiriyor! Resmen arttı ilk kez yaparsanız 4064 TL ödeme yapacaksınız - Türkiye'de kabul görmüş trafik kuralları sürücü, yolcu ve yayların can güvenliği açısından büyük bir önem taşıyor. Trafiğin doğru şekilde akması, sürücü, yaya ve yolcuların güvenliğinin sağlanması için oluşturulan kurallar ile trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda kurallara uymayanlara yapılan denetim ve uygulamalar sonucunda cezai işlemler uygulanıyor. Bu kurallardan biri de alkollü araç kullanmak olarak kayıtlara geçerken bu şekilde trafiğe çıkan kişilere para cezası verildiği biliniyor.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANLARA CEZA

2023 yılının ocak ayında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 olarak zam yapıldı. Trafik cezaları yüksek tutarlara çıkarken alkollü araç kullanan kişilere de cezai işlemler uygulanıyor. Alkollü ara. kullanarak trafiğe çıkanlar ciddi bir trafik sorunu oluştururken diğer sürücü, yolcu ve yayaların da can güvenliğini tehdit ediyor. Trafik ekipleri, alkollü şekilde araç kullananlara cezai işlemler uyguluyor.

Alkollü şekilde trafiğe çıkanlara ilk yakalanma da 4 bin 64 lira cezai işlem uygulanıyor. Karayolları Trafik Kanununa göre ilk kez alkollü olarak araç kullanmanın cezası 2023 yılı itibariyle güncellendi. Yeni güncellemelere göre trafiğe alkollü olarak çıkmanın cezası 4.064 TL olarak kayıtlara geçerken para cezasının yanı sıra araç sürücülerinin sürücü belgeleri ellerinden 6 ay süreliğine alınırken araçları da trafikten men ediliyor. Alkollü araç kullanma ceza puanı ise 20’dir. İlk kez alkollü araç kullanmanın cezasının 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda araç sürücülerine yüzde 25 oranında indirim uygulanırken indirimden faydalanılabilmesi için 15 gün içerisinde ödeme yapılması şartı bulunmaktadır.

Trafik cezaları ve daha fazlası için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER