Toplu sözleşme görüşmeleri ne zaman, saat kaçta?

Daha önce Memur ve memur emeklisinin önümüzdeki iki yıllık dönemde zam ve sosyal haklarını belirleyecek iş sözleşmesi TÜRK-İŞ tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile paylaşılmıştı.

Toplu sözleşme görüşmeleri ne zaman, saat kaçta?

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren önümüzdeki iki yıllık dönemde zam ve sosyal haklarını belirleyecek iş sözleşmesi için ilk toplantı bugün gerçekleşecek. Milyonlarca emekli konuyla ilgili detayları araştırmaya devam ederken toplu sözleşme görüşmesinin saat kaçta başlayacağı ise merak konusu oldu. Peki toplu sözleşme görüşmeleri ne zaman başlayacak?

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TOPLANTISI NE ZAMAN?

Daha önce Memur ve memur emeklisinin önümüzdeki iki yıllık dönemde zam ve sosyal haklarını belirleyecek iş sözleşmesi TÜRK-İŞ tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile paylaşılmıştı. Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine dair detaylar belli oldu.

ankara-35.jpg

Görüşmelerin Ağustos ayı içerisinde sürmesi beklenirken Türk-İş tarafından Bakanlığa aktarılan talepler ise belli oldu. Memur ve memur emeklisi 2024 ve 2025 yıllarında alacakları zam ve sosyal haklarını belirleyecek toplu iş sözleşmesi için masaya bugün oturuluyor.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan toplu iş sözleşmesi toplantılarından çıkacak karar merakla beklenmeye devam ediyor. Toplantı takvimi kamuoyu ile paylaşılırken paylaşılan toplantı takvimi şu şekilde yer aldı;

  • 1 Ağustos: İlk toplantı. Çalışma Bakanı ve sendika başkanları katılıyor
  • 2-14 Ağustos: Hizmet kollarının tekliflerinin görüşülmesi
  • 15 Ağustos: Çalışma Bakanı'nın katılımıyla kamunun teklifinin sunulması
  • 16-20 Ağustos: Müzakerelerin devamı
  • 21 Ağustos: Müzakerelerin sonuçlanması
  • 22-29 Ağustos: Hakem kurulu süreci
SONRAKİ HABER